Devlet Personel Başkanlığı tarafından 20 Temmuz 2017 tarihli yapılan duyuruya göre, Sağlık Bakanlığına bağlı olan Türkiye Halk Sağlığı Kurumunun taşra teşkilatı hizmet birimlerine 4924 sayılı kanun kapsamında 347 sözleşmeli ebe alımı yapılacak. Alımlar ÖSYM tarafından merkezi yerleştirme ile Lisans düzeyinde KPSS puanına göre yapılacak.

Adaylar merkezi yerleştirmeye tercihlerini 21 Temuz 2017 tarihi ile 27 Temmuz 2017 tarihleri arasında gerçekleştirecek. Tercihler yani başvurular belirlenen Tercih Kılavuzunda belirlenen şart ve kurallara göre ÖSYM nin resmi internet sayfasında T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile yapılacaktır. Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Taşra teşkilatı sözleşmeli ebe pozisyonuna yerleşen adayların ücretleri merkezi yönetim bütçesinden ödenecektir.

Tercihlerin yapılabilmesi için ve geçerli olması için sınava girilen öğrenim düzeyindeki bir okuldan veya programdan mezun olunması zorunludur. Adaylar tercih işlemlerinde 2016 yılında Yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı Lisans düzeyinde KPSSP3 puan türüne göre ve adayların 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımaları, herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak gereklidir. Bu şartların herhangi birini taşımıyor olan adayların tercihleri iptal edilecektir. Yada atanmış ve göreve başlatılmış olsalar bile sözleşmeleri feshedilerek yerleştirmeden doğan tüm haklarını kaybedeceklerdir.

Tercih işlemleri 21-27 Temmuz 2017 tarihlerinde ÖSYM nin sayfasında yapılacak. Daha sonra yerleştirme sonuçları ÖSYM tarafından ilan edilecektir. İlan edildikten sonra adayların göreve başlamak üzere başvuruda bulunacakları tarihler, istenen belgeler ve diğer bilgiler için http://www.thsk.gov.tr ve http://www.yhgm.saglik.gov.tr internet sayfalarından duyurulacaktır.ÖSYM tarafından tercihine yerleştirilenlere Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından göreve başlama işlemleri için herhangi bir belge gönderilmeyecektir. İlanın tam metnini incelemek isteyen adaylar ( https://goo.gl/9ZZe3B ) bağlantısını kullanarak inceleyebilirler.

Editör: TE Bilisim