Sağlık Bakanlığı her sene on binlerce personel alımı yaptığı için adaylar tarafından en sıkı takip edilen kamu kurumları arasında yer almaktadır. Merkezi Atamalar ile on binlerce memur alımı yapan kurum yıl içerisinde sözleşmeli personel alımları yapmakta ve Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan tercih dönemlerimde de personel alımı yapmaktadır. Boş kadroların doldurulması için 2016/6 tercihlerinde binlerce personel alımı yapan Sağlık Bakanlığı 2016/7 tercihlerinde de en az lise mezunu 4 bin 984 sözleşmeli personel alımı yapacağını kamuoyuna ilan etti. Söz konusu bildiri Türkiye Cumhuriyeti Devlet Personel Başkanlığı aracılığı ile kamuoyuna duyuruldu.

Kimler Başvuru Yapabilir

2016/7 tercihleri Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi internet sitesi aracılığı ile yapılacak. Söz konusu Sağlık Bakanlığının alım ilanına başvuru yapmak isteyen adayların Kamu Personeli Seçme Sınavına girmiş olması gerekmektedir. Lisans, önlisans ve lise mezunları için ayrı ayrı pozisyonlar ayırılacak olup toplam 4 bin 984 sözleşmeli personel alınacağı ilan edildi. Buna göre lisans mezunları 2016 KPSS önlisans ile lise mezunları ise 2014 KPSS'ye girmiş olması gerekmektedir. Kamu Personeli Seçme Sınavına girmeyen adaylar 2016/7 tercihlerinde seçim yapamaz.

2016/7 tercihlerinde bulunmak isteyen adaylar 28 Ekim 2016 tarihi ile 3 Kasım 2016 tarihleri arasında Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin tercih sayfasında ki 2016/7 tercihlerine basarak Sağlık Bakanlığının alacağı sözleşmeli 4 bin 984 kişilik personel alım kadrolarından istediğine başvuru yapabilir. Detayları öğrenmek için aşağıda ki resmi bildiriyi inceleyiniz.

Resmi Bildiri İçin Tıklayınız
Editör: TE Bilisim