Sağlık Bakanlığı her sene binlerce personel alımı yapmaya devam etmekte olup Sağlık Bakanlığına bağlı bulunan kuruluşlarda sözleşmeli ve daimi kadrolu personel alımları yapmaktadır. Özellikle son yıllarda Halk Sağlığı Müdürlükleri sıklıkla alım ilanları yayımlamaya başladı. Sağlık Bakanlığına bağlı İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü yayımladığı bildiri ile kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere toplam 544 sözleşmeli aile hekimi alımı yapacağını duyurdu.

Alınacak olan personeller doldurulamayan, şu anda boş olan, vefat eden, istifa eden, emekli olan, tayin olan kişilerin boşlattığı kadrolar için yapılacak. Peki Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Müdürlüğü alacağı 544 sözleşmeli personelleri kimler arasından seçecek ve kimler başvurabilecek?

544 Sözleşmeli Personel Alımı

İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü yayımladığı ilan ile 544 sözleşmeli aile hekimi alınacağını duyurdu. Alım duyurusu hakkında resmi ilan kamuoyuna ile paylaşıldığı gibi kadrolar hakkında da ayrı bir ilan yayımlandı ve tüm kadrolar hakkında da bilgi verildi. Aile hekimliği uzmanı hekimlerin aile hekimliğine geçişlerine muvafakat verilmiş olduğu duyuruldu. Bu kadroya geçmek isteyen aile hekimliği uzmanları yeni bir muvafakat vermesine gerek kalamayacak.
Başvuru yapacak olan adayların 20 Ocak 2017 tarihine kadar yayımlanmış olan ilana müracaat etmesi gerekmektedir. Bu tarihler içerisinde yapılmayan başvurular geçersiz sayılacak olup kadrolar ve yayımlanan resmi bildiriyi incelemek isteyen adayların aşağıda ki linki takip etmesi gerekmektedir.