PTT personel alım duyurusu yayımladı. PTT yaptığı duyuruda Dağıtıcı pozisyonunda toplamda 133 personel alımı yapacağını bildirdi. yapılan duyuruya göre personel alım başvuruları başladı. Başvuru yapacak olan adaylar ellerini çabuk tutarak son başvuru tarihine kadar başvurularını gerçekleştiemeleri gerekmektedir. Adayların başvuru yapabilmesi için en önemli şartlardan biriside Kamu Personeli Seçme Sınavı şartıdır. Adayların en az 60 puan almış olması şarttır. 

Hangi şartları taşıyanlar dağıtıcı pozisyonuna başvuru yapabilir?

PTT alım yapacağı dağıtıcı adaylarından hem genel şartlar hemde özel şartlar arıyor. 

Adaylardan aranan genel şartlar ;  Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, kamu haklarından yasaklı bulunmamak, 18 yaşını tamamlamış ve 35 yaşından büyük olmamak, Askerlik ile ilgisi bulunmamak veya yapmış olmak, herhangi bir suç teşkil edecek suçu bulunmamak, herhangi bir başka kuruluşta mecburi hizmet bedeli bulunmamak, herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan veya kuruluşundan emekli aylığı almıyor olmak, daha önce çalıştığı kurum veya kuruluştan disiplin cezası ile ayrılmamış olmak olarak genel şartlar aranmaktadır. Bunun dışında adaylardan sadece Dağıtıcı pozisyonu için aşağıdaki özel kadro şartları aranacaktır. 

Dağıtıcı için aranan Özel Şartlar:
  • 2016 yılında Yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından ÖnLisans mezunları KPSSP93 puan türünden en az 60 puan almış olan adaylar,
  • Her Türlü iklim şartlarında ve yolculuk koşullarında posta dağıtımı görevini yerine getirmeyi kabul etmek,
  • Görevini yapacak kadar sağlıklı olmak,
  • Erkeklerde en az 168 cm., bayanlarda en az 160 cm. boyunda olduğunu, kilo ile boy arasındaki farkın 15’ten fazla olmadığını sağlık kurulu raporu ile belgelemek,
  • İki yıllık eğitim veren yüksekokulların veya denkliği olan YÖK tarafından onaylı yurtiçi veya yurtdışı okulların Ek-2 deki belirtilen bölümlerinden mezun olmak,
  • Son başvuru tarihi itibariyle en az B sınıfı sürücü belgesi ile A2 sınıfı sürücü belgesine sahip olmak. ( B ve A2 Sürücü Belgesine veya Motorlu Taşıt Sürücü Sertifikasına son başvuru tarihi olan 18.02.2017 tarihi itibariyle sahip olmak.)

Şartları aranmaktadır. Yukarıdaki genel ve özel şartları taşıyan Dağıtıcı adaylarının başvuruları kabul edilecek olup bu durumda adaylara sözlü sınav uygulanacaktır. 

Başvurular ne zamana kadar devam edecek ve nereye yapılacak?

PTT Dağıtıcı alımı ilanına başvuru yapacak adaylar için başvurular başlamış olup adaylar başvurularını en geç 18 Şubat 2017 tarihine kadar www.ptt.gov.tr ve http://ik.ptt.gov.tr internet adreslerinden yapılacaktır.

Başvuruda istenilen belgeler hangileridir?

Adaylar başvurularını yaparken bazı belgeler istenecektir. Bu belgeler mutlaka bulunması ve doğru belgeler olması gerekmektedir. 

Başvuru sırasında adaylardan, Nüfus Cüzdanı fotokopisi, Kamu Personeli Seçme Sınavı Sonuç belgesinini internet çıktısı, Diploma veya geçici mezuniyet belgesinin mezun olduğu okul veya noter onaylı örneği, adli sicil kaydının bulunduğuna dair beyan, iş isteme beyannamesi, mal bildirim beyannamesi, sağlık raporu, başka kuruluşlara hizmet şartı olmadığına dair yazılı beyan, 8 adet vesikalık fotoğraf, Dağıtıcı pozisyonu için en az B ve A2 sınıfı sürücü belgesi,Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması formu (4 suret ) belgeleri aranmaktadır. İlanın tam metni için Buraya Tıklayınız.