PTT personel alımı gerçekleştiriyor. PTT bünyesinin personel ihtiyacını karşılaştırmak üzere farklı pozisyon ve niteliklerde toplamda 1038 adet sözleşmeli personel alacak. Sizde PTT ailesine katılmak için haberimizin devamında verilen bilgileri inceleyebilirsiniz.

PTT 28 Nisan 2016 tarihli yapmış olduğu duyurusuna göre bünyesindeki personel ihtiyacını gidermek amaçlı toplamda 1038 adet Sözleşmeli personel alacak. Alım ayrıntıları ve diğer şartlar şöyledir;

KADROLAR:

Avukat, Mimar, Mimar (İç Mimar), Mühendis (Bilgisayar, Elektrik, İnşaat ve Harita), Gişe ve Büro Görevlisi, Gişe ve Büro Görevlisi (Endüstri Mühendisliği Mezunu), Gişe ve Büro Görevlisi (Grafik Tasarım), Gişe ve Büro Görevlisi (Görsel Sanatlar), Gişe ve Büro Görevlisi (Medya), Gişe ve Büro Görevlisi (Radyo-Tv-Sinema), Gişe ve Büro Görevlisi (Arapça Bilen), Gişe ve Büro Görevlisi (Çince Bilen), Gişe ve Büro Görevlisi (Fransızca Bilen), Gişe ve Büro Görevlisi (İspanyolca Bilen), Tekniker (Bilgisayar, Elektrik, Makine, İnşaat ve Harita), Dağıtıcı,

GENEL ŞARTLAR:

a) 29/05/2009 tarihli ve 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesi kapsamında yer alanlar hariç olmak üzere Türk vatandaşı olmak.
b) On sekiz yaşını tamamlamış ve otuz beş yaşından gün almamış olmak.

NOT: 04/05/1982 tarihinden sonra doğanlar müracaat edebilecektir.

c) Kamu haklarından yasaklı bulunmamak.

ç) 26/09/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53’üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı altı ay veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

d) Askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş olmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış veya erteletmiş olmak. (Fiilen askerlik hizmetini yapmakta olanlar da başvuru yapabilir.)

e) Yurtiçinde ve yurtdışında devamlı görev yapmasına engel olabilecek beden veya akıl hastalığı bulunmadığını resmi sağlık kurulu raporu ile belgelemek. f) Başka kuruluşlara karşı mecburi hizmet yükümlülüğü bulunmamak.

g) Atanacağı pozisyon için Yönetim Kurulu tarafından belirlenen ekli listede belirtilen öğrenim şartını haiz olmak. (Son başvuru tarihi olan 08/05/2016 tarihi itibariyle mezun olmuş olmak)

ğ) Yapılacak SÖZLÜ SINAVDA başarılı olmak.

h) Herhangi bir sosyal güvenlik kurum veya kuruluşundan emekli olmamak. ı) Daha önce çalıştıkları kamu kurum veya kuruluşlarından disiplin cezası ile işten çıkarılmış olmamak.

BAŞVURULAR:

1- Başvurular, 04-08 MAYIS 2016 tarihleri arasında www.ptt.gov.tr ve http://ik.ptt.gov.tr internet adreslerinden yapılacaktır.

2- İlan edilen iş yerleriyle sınırlı olmak üzere en fazla 50 tercih yapılabilecektir. NOT: İlanda yer alan “BAŞMÜDÜRLÜK EMRİNE” ait pozisyonlara yerleşenler, ilgili Başmüdürlük tarafından ihtiyaç durumuna göre o il sınırları içinde herhangi bir PTT işyerinde (ilçe yerleşimleri de dahil) görevlendirilecektir.

3- Unvan ve görev yeri belirtilmeyen tercihler geçersiz sayılacaktır.

4- KPSS puanı ve tercihleri esas alınarak, tüm pozisyonlar için ilan edilen pozisyon sayısının dört katı aday sözlü sınava çağrılacaktır. Ayrıca sözlü sınav yeri ve tarihi adaylara Şirketimizin internet adreslerinde ilanen, cep telefonlarına SMS ve mail adreslerine e-posta gönderilmek suretiyle bildirilecektir.

5- Sınav notu; KPSS puanı ile sözlü sınav notunun aritmetik ortalamasından oluşacaktır. Puanların eşit olması halinde;
 KPSS puanı yüksek olan,
 KPSS puanlarının eşit olması durumunda diploma tarihi itibariyle önce mezun olmuş olan,
 Bunun da aynı olması halinde yaşı büyük olan, Aday tercih edilecektir.

6- Sözlü sınava katılanlar, sınav sonuçlarına ilan tarihinden itibaren yedi gün içerisinde yazılı olarak itiraz edebilecektir. Bu itirazlar sınav kurulu tarafından en geç on beş gün içinde incelenip, sonuç ilgiliye bildirilecektir.

7- Sınav notu en yüksek olandan başlamak üzere ilan edilen pozisyon sayısı kadar atama yapılacaktır.

8- İlan edilen pozisyon sayısı kadar aday ayrıca yedek olarak belirlenecektir. Pozisyonlardan boş kalanlar ile göreve başlayanlardan altı ay içinde görevinden ayrılanların yerine yedekler arasından başarı sırasına göre atama yapılacaktır. Sınav sonuçlarının ilanını müteakip, altı aylık süre sonunda yedeklik hakkı sona erecektir.
İlanın Tam Metni İçin Buraya Tıklayınız.
Editör: TE Bilisim