Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi başkanlığı bünyesindeki çalışan personel ihtiyacını gidermek amaçlı istihdam sağlayacak. başvuruda bulunmak isteyen adaylar haberimizin devamında verilen bilgileri inceleyerek başvurularını gerçekleştirebilirler.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığının 16 Mayıs 2016 tarihli yapmış olduğu duyurusuna göre farklı bölümlerde 13 adet Sözleşmeli Personel alacak. Alımı yapılacak Sözleşmeli Personellerin kadroya girebilmeleri için Giriş sınavına girmeleri gerekmektedir. Giriş sınavı sözlü usülü 16 Haziran 2016 tarihinde Ankara'da yapılacak olup sonuçlar ÖSYM'nin sisteminde ilan edilecektir. 16 Haziranda yapılan sözlü sınavın aynı gün içerisinde bitmemesi halinda sözlü sınava aynı günler içerisinde devam edilecektir.

Hangi Bölümlerde Alım Yapılacak ?

Türk Dili ve Edebiyatı, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği, Türkçe Öğretmenliği, Matematik, Matematik Mühendisliği, Biyoloji, Biyoloji Öğretmenliği, Biyokimya, Fizik, Fizik Öğretmenliği, Fizik Mühendisliği, Rus Dili ve Edebiyatı, İngiliz Dil Bilimi, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Amerikan Kültürü ve Edebiyatı, İngilizce Öğretmenliği, Çeviribilim, Mütercim-Tercümanlık, Diş Hekimliği Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Eczacılık Fakültesi, Bilgisayar Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Tıp Fakültesi.

Belirlenen kadrolardan ayrıca yabancı dil olarak İngilizce aranmakta olup, sadece Rus Dili ve Edebiyatı ölümü için Rusça aranmaktadır. 

Sınava Katılma Şartları Nelerdir ?
  • Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı, Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı veya bunlara denk kabul edilen sınavlarla belgelemek,
  • Yükseköğretim kurumlarının en az dört yıllık lisans eğitimi veren yukarıda ayrıntısı yer alan bölümünden veya buna denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen dört yıllık fakülte veya yüksekokullardan birini bitirmiş olmak,
  • Askerlik ile ilgisi bulunmayan adaylar,
  • Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek olan herhangi bir rahatsızlığa sahip olmayan adaylar,
  • Kamu haklarından mahrum bulunmayan adaylar,
  • T.C. Vatandaşı olan adaylar,
  • Herhangi bir suç yükümlülüğü bulunmayan adaylar,
Başvurular Hangi Tarihte ve Nereye Yapılacak ?

Başvuruda bulunacak olan adaylar, 16 Mayıs 2016 tarihi ile 27 Mayıs 2016 tarihleri arasında başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular Başkanlığımızın İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetler Dairesi Başkanlığı, 06800 Bilkent/Ankara adresine şahsen veya posta yoluyla başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Postadaki gecikmeler, eksik belge ile ve ilânda belirtilen süre içerisinde yapılmayan başvurular dikkate alınmayacaktır. 
Başvuru formuna elektronik ortamda esksiksiz doldurarak imzalamak için çıktısı alınmalıdır ve başvuru için istenilen belgeler ile başvuruda bulunulmalıdır.

Başvuru için istenilen Belgelere ulaşabilmek için ilanın tam metnini inceleyebilirsiniz. İlanın tam metnini incelemek için Buraya Tıklayınız.
Editör: TE Bilisim