Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı 13 Şubat 2017 tarihli yapmış olduğu duyurusuna göre bünyesinde bulunan personel ihtiyacını karşılamak amaçlı farlı pozisyon ve niteliklerde toplamda 15 kişilik boş kadro ile Sözleşmeli olarak personel alımı yapacak.Alımlar yerli ve yabancı olarak yapılacaktır. Ayrıca başvurusu onaylanan adaylar Giriş sınavına katılarak sınavda başarılı olan 15 kişi kadroya alınacaktır. Giriş sınavı sözlü olarak 04 Nisan 2017 tarihinde Ankara'da yapılacaktır.  Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı 9 adet İngilizce dilinde, 1 Arapça dilinde, 1 Rusça dilinde, 1 Farsça dilinde ve 1 adet Almanca dilinde olmak üzere toplamda 15 sözleşmeli personel alacak. 

Adayların sınava başvuru yapabilmeleri için, Türkiye Vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, herhangi bir ceza hükümlülüğü bulunmamak, Askerlik ile ilişkisi bulunmamak, görevini devamlı yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık durumu söz konusu olmaması, Başkanlığın ihtiyaç duyduğu alan ile ilgili konularda bilgi ve tecrübe sahibi olmak.Yükseköğretim kurumlarının en az dört yıllık lisans eğitimi veren yukarıda ayrıntısı yer alan bölümünden veya buna denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen dört yıllık fakülte veya yüksekokullardan birini bitirmiş olmak, Alım yapılacak kadro dillerinde ve düzeylerde yabancı dil bilgisi, yabancı dil bilgisi seviye tespit sınavı veya denkliği kabul edilen sınavlarla belgelemek şartları aranacaktır. Bu şartlara uygun olan adayların başvuruları kabul edilecektir. 

Sınava başvuruda bulunacak olanlar, 13 Şubat 2017 tarihi ile 28 Şubat 2017 tarihleri arasında başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular son başvuru tarihi günü mesai saati bitimine kadar devam edecektir. Bu tarihler dışında yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. Adayların sınava katılabilmesi için Sınav Başvuru Formunu bilgisayar ortamında eksiksiz olarak doldurup fotoğraf yapıştırdıktan sonra, formun çıktısını imzalamak suretiyle yukarıda belirtilen belgelerle birlikte, Başkanlığımızın İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetler Dairesi Başkanlığı, 06800 Bilkent/Ankara adresine şahsen veya posta yoluyla başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Postadaki gecikmeler, eksik belge ile ve ilânda belirtilen süre içerisinde yapılmayan başvurular dikkate alınmayacaktır. Ayrıca ilanın tam metnini inceleyerek daha detaylı bilgi alabilirsiniz. İlanın tam metni için Buraya Tıklayınız.
Editör: TE Bilisim