Devlet Personel Başkanlığı tarafından 04 Aralık 2017 tarihli yapılmış olan duyuruya göre, Orman ve Su İşleri Bakanlığı bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak amaçlı sözleşmeli olarak personel alımı yapacağını belirtti. Orman ve Su İşleri Bakanlığı yayımladığı ilana göre adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı ve Yabancı Dil Sınavı şartı aranacak. Adaylar bu şartları ve kadrosuna göre özel nitelikleri taşımaları udrumda başvurularını gerçekleştirecek. 

ADAYLARDAN ARANACAK ŞARTLAR:

Orman ve Su İşleri Bakanlığı alımını yapacak olduğu sözleşmeli personel adaylarından, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, 2016 veya 2017 yıllarında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak, Yapılan Yabancı Dİl Sınavından puan almış olmak,

- Fakültelerin dört yıllık bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak, 

- Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak şartları aracakatır.

Ayrıca adayların Kamu Personeli Seçme SInavı ve Yabancı Dİl sınavının ortalaması alınacaktır.

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Orman ve Su İşleri Bakanlığı sözleşmeli Bilişim Personeli alım ilanına başvuru yapacak adaylar başvurularını 04 Aralık 2017 tarihi ile 25 Aralık 2017 tarihleri arasında gerçekleştirebilirler. Başvurular , https://www.turkiye.gov.tr/orman-ve-suisleri-personel-alimina-iliskin-is-basvurusu adresi üzerinden elektronik ortamda yapılacaktır.

ALIM KADROLARI NELERDİR?

Orman ve Su İşleri Bakanlığı bünyesine toplamda 7 kişilik kadro ilei 1 Veri Tabanı Uzmanı, 1 Kıdemli CSB Yazılık Uzmanı, 4 Yazılım Geliştirme Uzmanı ve 1 Mobil Uygulama geliştirme Uzmanu alınacaktır. Adaylar bu kadrolar için aranan özel niteliklere ve diğe bilgilere ilanın tam metnini inceleyerek ulaşabilirler. İlanın tam metni için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim