Ülkemizde bu sene uluslararası alanda pek çok spor müsabakası yapılmaktadır. Akdeniz ve Ege Bölgesinde bir birinden farklı yarışlar düzenlenmekte ve bu yarışlar neticesinde sözleşmeli olarak personel alımları yapılmaktadır. Türkiye'de Samsum ve Erzurum'da olmak üzere bu sene iki Olimpiyat yapılacak. Bakanlar Kurulur bu Olimpiyatların eksiksiz yapılması ve her hangi bir hatanın olmaması için yaptığı görüşme neticesinde toplam 600 personel alımı yapılmasını uygun gördü. Söz konusu görüşmelerin tamamlanması ile Resmi Gazete'de konu hakkında bilgi verildi ve iki Olimpiyat kapsamında toplam 600 personel alımının yapılacağı kararlaştırıldı.

Olimpiyatlar Erzurum ve Samsun'da

Erzurum şehrinde  13. Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali düzenlenilecek olup Bakanlar Kurulunda bu organizasyon için toplam 200 personel alımının uygun görüldüğü açıklandı.

Samsun şehrinde ise 23. Yaz Deaflympics Oyunları yapılacak. Bakalar Kurulu bu organizasyon için ise toplam 400 personel alımın uygun olduğunu belirtti.
Resmi Gazetede konu hakkında açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada iki olimpiyat kapsamında toplam 600 personel alımının uygun görüldüğü belirtildi. 
Başvuru kanalları hakkında her hangi bir açıklama yapılmadı. İlerleyen günlerde Genel Koordinatörlük tarafından konu hakkında detaylı bir bildiri yayınlanması beklenmekte personeller olimpiyatlar başlamadan bir yıl önce işe başlayacak olup Olimpiyatlar sona erene kadar işe devam edecek
Editör: TE Bilisim