Milli Eğitim Bakanlığı her sene on binlerce öğretmen alımı yaptığı gibi kendi bünyelerinde daimi ya da sözleşmeli olarak istihdam etmek üzere personel alımları gerçekleştirmektedir. Diğer bakanlıklara göre oldukça fazla alım yapan Milli Eğitim Bakanlığı adaylar tarafından en sık takip edilen kurumlar arasında yer almaktadır. Geçtiğimiz ay yayımlanan bildiri ile çok sayıda personel alımının gerçekleştirileceği belirtildi.

KPSS Şartı Yok

Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme Ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Eylül ayında yayımlamış olduğu bildiri ile en az lise mezunu sözleşmeli personel alımının yapılacağı ilan edilmişti. Söz konusu ilana başvuran adayların Kamu Personeli Seçme Sınavından kaç puan aldığı dikkate alınmamaktadır.

Kimler Başvurabilir

Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme Ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün açmış olduğu ilana kimler başvurabilir;

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak
Kamu haklarından mahrum olmamak
Sicili temiz olmak
18 yaşını doldurmuş olmak
En az lise ve dengi mezunu olmak
10 parmak klavye kullanabilir olmak
Dizgi çalışmaları il ilgili genel kavramları biliyor olmak

Yukarıda belirtilmiş olan nitelikler Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme Ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından aranmakta olup yine adaylardan istenen bazı özel şartlar bulunmaktadır. 19 Eylül 2016 tarihinde başlayan başvurular 4 Ekim 2016 tarihinde sona erecek olup adayların mesai saatlerine kadar başvurması gerekiyor. Resmi bildiriyi incelemek ve başvuru yapmak isteyen adaylar aşağıda ki linki takip etmesi gerekmektedir.

Resmi Bildiri İçin Tıklayınız
Editör: TE Bilisim