Mersin Devlet Opera ve Balesi 30 Mart 2017 tarihli alım duyurusu yaptı. Duyuru Devlet Personel Başkanlığı tarafından yapılmıştır. Mersin Devlet Opera ve Balesi bünyesindeki personel eksikliğini gidermek amaçlı farklı pozisyonlarda istihdam sağlayacak. Mersin Devlet Opera ve Balesi, Türk uyruklu Misafir Sanatçı Çalışma Gurubunda Gün Başı pozisyonuna 2 Atölye Elemanı (1 Sahne Makinisti, 1 Ses Efekt Uzmanı) ve 2 adet Sanatsal Yardımcı eleman olmak üzere toplamda 4 personel alacaktır.  Alımlar sınav ile gerçekeleşcek olup, adayların sınava katılabilmesi için aşağıdaki şartları taşımaları gerekmekmektedir.

ARANAN ORTAK NİTELİKLER:
  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin (1), (2), (3), (4), (5), (6) ve (7) numaralı alt bentlerinde belirtilen genel şartlar ile birlikte aşağıda belirtilen özel şartları taşımak,
  • Erkek adaylar için askerliğini tamamlamış olmak veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, 
  • Atölye Elemanı için İlkokul veya İlköğretim Mezunu, Sanatsal Yardımcı elemanı için en az lise mezunu olmak,
Şartları aranmaktadır. Bu şartlar dışında ayrıca kadrolar için adaylardan özel şart aranacak olup bu Özel şartlara, Atölye Elemanı İçin Buraya Tıklayarak ve Sanatsal Yardımcı Elemanı için ise Buraya Tıklayarak ulaşabilirsiniz.

BAŞVURULAR;

Başvuru yapacak adaylar, başvurularını en geç 04 Nisan 2017 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular Mesai saati bitimine kadar, Dilekçe, 2 adet fotoğraf, Askerlik durumunu gösteririr belge, Adli sicil raporu, Nüfuz cüzdanı fotokopisi, diploma örneği ile birlikte şahsen veya posta yolu ile yapılacaktır.