Milli Eğitim Bakanlığı 30 Ekim’de 2 bin 858 öğretmen ataması yapacağını açıkladı. Daha önce ücretli öğretmenler için açılan 5 bin kişilik öğretmen kadrosunun dolmaması nedeniyle yapılacak ek atama ile bu kadroların dolması bekleniyor.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

MEB resmi sitesinden devam eden başvurularda adayların 2017-2018 eğitim-öğretim yılında ek ders ücreti karşılığında görev yapmış olması gerekiyor. Ayrıca adayların emeklilik, yaşlılık veya malullük almaya hak kazanmamış olması da bir diğer şart.

Daha önce ilan edilen alımda istenen en az 540 gün sigorta prim gününün bu alımda da geçerli olduğunu belirtmekte fayda var. Bu prim günü hesaplanırken 13.06.2018 tarihinin baz alınması ve gerekli prim gününün bu tarihte yeterli olması gerekiyor.

Ayrıca adayların duyuruda yer alan diğer şartları da dikkatle okumalar gerekiyor.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Ekim ayında yapılacak alımlar için öğretmen adayları sözleşmeli öğretmenlik için yapılacak sözlü sınava davet edilecek. Başvurular elektronik ortamda (http://mebbis.meb.gov.tr ve http://personel.meb.gov.tr adreslerinden) yapılacak. Adaylar daha sonra il/ilçe millî eğitim müdürlüklerine giderek onay işlemini yaptıracak.

Eğer birden fazla alana kaynaklık eden bir bölümden mezun olan aday varsa sadece bir alandan başvuru yapılabilecek.

Duyuruda yer alan adımları adayların eksiksiz yerine getirmesi için kılavuzu dikkatlice okumaları gerekiyor.

Sözleşmeli öğretmenlik için ön başvurular 20 Eylül 2018 – 26 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacak. Adaylardan bu süre içerisinde başvuruları ile birlikte sınav merkezi tercihlerini de tercih etmeleri istenecek.

Sözlü sınava alınacak adayların sınav merkezleri 28 Eylül’de açıklanacak.

Sözlü sınavlar 5 Ekim 2018 – 14 Ekim 2018 tarihleri arasında yapılacak.

Sözleşmeli öğretmen sözlü sınav sonuçları ise 17 Ekim 2018 günü açıklanacak. Sözlü sınavdan başarılı olan adaylar tercihlerini 23 Ekim 2018 – 26 Ekim 2018 tarihleri arasında yapacak.

2 bin 858 sözleşmeli öğretmen atama sonuçları ise 30 Ekim 2018 günü açıklanacak.

2018 Eylül ayı atama duyurusu için TIKLAYIN