Devlet Personel Başkanlığı tarafından 01 Aralık 2017 tarihinde yapılan duyuruya göre Maliye Bakanlığı bünyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak üzere farklı kadrolarda en az lise mezunu sözleşmeli oalrak alım yapacak. Adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranacak olup buna göre adayların KPSS puan sıralamasına göre bir sıralama yapılacak ve Maliye Bakanlığı tarafından kadro sayısı kadar seçilen aday kadroya dahil edilecektir. Maliye Bakanlığı bünyesine 5 kişilk boş kadro ile Önlisans mezunu 2 Tekniker ve Lise Mezunu 3 Teknisyen alımı yapacak.

ADAYLARDAN HANGİ ŞARTLAR ARANACAK?

Maliye Bakanlığı alım yapacağı bu kadrolar içni adaylardan, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, 35 yaşını doldurmamış olmak, Erkek adaylar içni askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak ve Görevni yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık problemi olmamak şartları aranacaktır. 

Bunun dışında adaylardan özel olarak, 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Önlisans mezunları için KPSSP93 ve Lise mezunları için KPSSP94 puan türünden puan almış olmaları, Üniversitelerin Doğalgaz, Isıtma ve Sıhhi Tesisat Teknolojisi, Sıhhi Tesisat ve Doğalgaz, Doğalgaz ve Isıtma, Sıhhi Tesisat, Tesisat Teknolojisi, Yapı Tesisat Teknolojisi bölümlerinin Önlisans mezunu, Üniversitelerin İklimlendirme - Soğutma, Soğutma ve Havalandırma, İklimlendirme Teknolojisi, İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi ön lisans programlarının birinden mezun ve Lise mezunları için, Orta öğretim kurumlarının Sıhhi Tesisat ve Kalorifer, Sıhhi Tesisat - Isıtma, Sıhhi TesisatKalorifercilik-Isıtma, Tesisat Teknolojisi (Isıtma ve Sıhhi Tesisat) alanlarından birinden mezun olmak şartları aranacaktır.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar, başvurularını 04 Aralık 2017 tarihi ile 15 Aralık 2017 tarihleri arasında yapmaları gerekmektedir. Buna göre başvurular, www.pergen.gov.tr adresinde bulunan "Sözleşmeli Tekniker ve Sözleşmeli Teknisyen Yerleştirme Başvuru Formu"nu doldurmak ve mezuniyete ilişkin diploma örneğini Başvuru Formuna eklemek suretiyle elektronik ortamda yapılacaktır. Bunun dışında yapılacak başvurular hiçbir şekilde kabul edilmeyecektir. İlanın Tam Metnini incelemek isteyen adaylar Buraya Tıklayınız.