Devlet Personel Başkanlığı tarafından yapılmış olan duyuruya göre Dışişleri Bakanlığı Liyon Başkonsolosluğu bünyesinde bulunan personel eksikliğini karşılamak amaçlı 1 kişilik boş kadro ile ve 1 kişilik boşalacak kadro ile 2 Sözleşmeli Sekreter alımı gerçekleştirecek. Adaylar başvuru yapabilmeleri için başvuru şartlarını taşımak zorundadır ve başvuru tarihleri içerisinde başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir.  Ayrıca adayların bu kadrolara yerleşebilmeleri için, Liyon Başkonsolosluğu tarafından yapılacak olan sınava katılmaları gereklidir.

Sınav yazılı yeterlilik şeklinde yapılacak olup, Liyon Başkonsolosluğu tarafından 11 Kasım 2017 saat 09:00'da “72 rue Paul et Marc Barbezat 69150 DECINES-CHARPIEU” adresinde bulunan DİTİB / LYON merkezinde yapılacaktır. Sınav'da Türkçe’den Fransızca’ya çeviri, Fransızca’dan Türkçe’ye çeviri, Türkçe Kompozisyon ve Matematik konularından sorulacaktır.  Yeterlilik sınavından başarılı olan adaylar ise 22 Kasım 2017 tarihi saat 15:00 da sözlü ve uygulamalı yarışma sanıvına katılacaklardır.

BAŞVURU ŞARTLARI:

Liyon Başkonsolosluğu tarafından yapılacak sınava katılmak için adayların, sınav tarihi itibari ile henüz 41 yaşından gün almamış olmaları, en az lise mezunu veya dengi okulların ile bu okullara eşdeğer olduğunu Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanmış yabancı okullardan mezun olmak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, çok iyi derecede Fransızca ve Türkçe bilmek, Bilgisayar ve Daktilo kullanabilmek, erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak ve her türlü iklim şartlarında görevini yapmasına engel olabilecek durum olmamak şartlarını taşıyan adaylar sınava başvuru yapabilirler.

BAŞVURULAR:

Başvurular başlamış olup, en geç 27 Ekim 2017 tarihi Cuma günü mesai saati bitimine kadar 87, rue de Sèze, 69006 Lyon-France adresine ulaşacak şekilde veya mesai saatleri içinde (hafta içi her gün 09.00 – 17.00 saatleri arasında) şahsen yapılabilir. Postayla yapılan başvurularda meydana gelebilecek gecikme ve kayıplardan Başkonsolosluk sorumlu değildir. İlanın tam metni için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim