Kredi ve Yurtlar Kurumu her sene Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin düzenlemiş olduğu Kamu Personeli Seçme Sınavı ile bünyesine memur alımı yapmaktadır. Yıl içerisinde boş kontenjanların doldurulması için ise sözleşmeli personel ilanları verilmekte ve konu hakkında T.C. Devlet Personel Başkanlığından da bildiri yayınlanmaktadır.

Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesine almış olduğu sözleşmeli personelleri genel olarak hizmetli statüsünde çalıştırmakta olup memur pozisyonu için KPSS puanları ile atama yapmaktadır.

KYK bünyesine çalışan hizmetliler daimi statüsünde çalışabildiği gibi 4/B sözleşmeli personel statüsünde de çalışabilmektedir. Kredi ve Yurtlar Kurumuda yayınladığı bildiriler ile personelleri sözleşmeli statüsünde almaya başladı. Geçtiğimiz aylarda yapılan duyuru ile kurum bin 403 personel alımı yapacağını açıklamıştı.

 Mülakatlar Yapıldı Sonuçlar Bekleniyor

Kredi ve Yurtları Kurumunun yapmış olduğu bildiri ile söz konusu pozisyonlara 5 binden fazla kişi başvuru yaptı. Başvurusu onaylanan adaylar mülaklara alındı ve mülakatların olmasının üstünden yaklaşık bir ay geçti ancak hala açıklama yok.

Kredi ve Yurtlar Kurumu mülakatların açıklanmasına ilişkin her hangi bir açıklama yapmadığı gibi adaylara konu hakkında da bilgi vermemektedir. Pozisyonlara başvuru yapan adaylardan Bakanlığa eleştiri yapılmaya devam ediyor. Mülakatların uzun sürede açıklanmamasını bundan önce Posta Telefon Telgraf Teşkilatı'da yapmıştı
Editör: TE Bilisim