Kültür ve Turizm Bakanlığı diğer kurumlar gibi Kamu Personeli Seçme Sınavından alınan sonuçları ile her sene alım yapmaktadır. Ancak diğer kurumlara göre daha az personel alımı gerçekleştiren Kültür ve Turizm Bakanlığı genel olarak yıl içerisinde sözleşmeli ya da daimi kadrosunda çalışmak üzere personel alımı yapmaktadır.

Bakanlığın 600 personel alımı yapacağı duyurulmuştu fakat konu hakkında Maliye Bakanlığı ile temaslar devam ediyordu. Bugün yapılan açıklama ile Maliye Bakanlığının söz konusu 600 personel alımına onay verdiği bildirildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı aldığı onaylama ile kamuoyuna bir duyuru yayınladı ve alımların yapılması için çalışmalara başlandı.

Hangi Pozisyonlarda Alım Yapılacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı yaptığı açıklama ile 600 personel alımı yapacağını bildirdi. Peki 4/B statüsünde çalışacak olan bu personeller hangi pozisyonlarda çalışacak

600 personelin 200'ü Kütüphaneci, 100'ü Arkeolog ve 100'ü sanat tarihçisi pozisyonunda çalışacak.
Alımlar Ne Zaman Yapılacak

Söz konusu yayınlanan bildiride alımların ve başvuru kanalların ne olduğu hakkında bilgi verilmedi. Ancak yapılan açıklamalarda Kültür ve Turizm Bakanlığının 600 personel alımını bayramdan önceye yetiştirmeye çalıştığı belirtildi. Tabi çalışmalar devam ediyor ve henüz netlik kazanmış değil. Ancak önümüzdeki haftalarda mutlaka konu hakkında bir açıklama yapılacaktır ve bu yapılacak olan açıklama neticesinde adaylara konu hakkında kesin beyan sunulacak.
Editör: TE Bilisim