Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü bünyesine iki farklı ilde sözleşmeli olarak personel alımı yapacağını belirtti. Devlet Personel Başkanlığı tarafından 02 Ekim 2017 tarihinde yapılan duyuruya göre, Ankara Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü ve Samsun Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü bünyesine alım yapacaklar. Ankara'da 1 Koro Sataçsını ( Alto ) ve Samsun'da 1 Bale Sanatçısı ( Kordöbale ) pozisyonlarında Türk uyruklu Misafir Sanatçı Çalışma Gurubunda Temsili/Gün Başına pozisyonuna sözleşmeli olarak alınacaklardır. 

Buna göre adaylarda, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesinde belirlenen 1,2,3,4,5,6,7 ve 8. maddelerindeki şartları taşıyor olmaları, Yükseköğretim kurumlarının müzik sahne sanatları eğitim veren faülte, akademi veya konservatuarların bale bölümünden en az lise düzeyinde mezun olmaları ya da lisans düzeyinde öğrenimlerine devam ediyor olmaları şartı aranır.

Bu şartlar taşıyan adaylar Başvurularını gerçekleştirebilirler. 

Ankadar Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü ilanına başvuru yapacak adaylar en geç 19 Ekim 2017 tarihi mesai saati bitimen kadar Ankara Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü Başrejisörlük Birimine şahsen veya posta yolu ile yapmaları gerekmektedir. 

Samsun  Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü ilanına başvuru yapacak adaylar en geç 06 Ekim 2017 tarihi mesai saati bitimen kadar  Samsun  Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü şahsen veya postu ile yapmaları şarttır. 

Her iki il içinde adaylardan başvuru sırasında, Özgeçmiş, 2 adet Fotoğraf, Nüfus Cüzdanı Fotokopisi, Diploma Aslı veya Noter Tastikli örneği ve Adli Sicil Raporu ile birlikte başvuru yapmaları gereklidir. Ayrıca başvurusunu yapmış adaylar Müdürlükler tarafından yapılacak sınav ile belirlenecektir. Aşağıda ilanların tam metinlerine ulaşabilirsiniz.

Ankara DOB İlanı İçin TIKLAYINIZ.

Samsun DOB İlanı İçin TIKLAYINIZ: