Türkiye İş Kurumu ( İŞKUR ) 18 Şubat 2018 tarihinde kamu personeli alımı yapacağını belirtmişti. Duyuru Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlandı. Yapılan duyuruya göre İŞKUR bünyesine sözleşmeli olarak, 5 programcı ve 6 Çözümleyici olmak üzere toplamda 11 kamu personeli alacak. Adaylar bu kadrolara başvuru yapabilmeleri için Kamu Personeli Seçme  Sınavından puan almış olmaları gereklidir. Ayrıca adayların kamu Personeli Seçme Sınavı puan sıralamasına göre bir sıralama yapılacak ve sıralama sonucuna göre beş katı kadar aday Giriş sınavına çağırılacaktır.

Buna göre Türkiye İş Kurumu tarafından yapılacak Giriş Sınavının ilk aşaması olan Yazılı sınav 14 Mart 2018 tarihinde Ankara'da yapılacaktır. Söz konusu olan sınav duyurusu, Sınav sonuçları gibi duyurular www.iskur.gov.tr adresimde ilan edilecektir.

SINAVA KİMLER KATILABİLİR?

İŞKUR sözleşmeli personel alım ilanına başvuru yapacak adaylar, 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Herhangi bir Sosyal Güvenliik Kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, 2016 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmak, Yurtiçi veya Yurtdışı yükseköğretim kurumlarından lisans seviyesinde İngilizce dilinden mezun olmak şartlarını taşıyan adaylar başvurularını gerçekleştirebilirler.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Başvuruların ilanın yayımlanması ile birlikte başlamasının ardından artık sona ermektedir. Hala başvuru yapmamış olan veya başvurularını tamamlamamış olan adaylar en geç 28 Şubat 2018 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular, son başvuru günü en geç mesai saati bitimine kadar şahsen başvuru yapmaları gereklidir. Adaylar başvuru formunu www.iskur.gov.tr adresinden temin edebilirler. Buna göre başvurular, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı Emniyet Mahallesi Mevlana Bulvarı No:42 Kat:1 ANKARA adresine yapılacaktır. İlanın tam metnine ulaşmak isteyen adaylar Buraya Tıklayarak detaylı bilgi alabilirler.

Editör: TE Bilisim