İŞKUR bir çok kamu kurum ve özel sektör firmalarına personel istihdamı sağlamaya devam ediyor. İŞKUR üzerinden alım yapılan personel sayısı 90 bin sayılarına ulaştı. Özel firmalarda en çok beden işçisi alımları yapılıyor. Bir çok özel firma personel istihdamı sağlayarak İŞKUR üzerinden alım yapmakta. İŞKUR bu kez kendi personel ihtiyacını gidermek için ilan yayımladı. Devlet Personel başkanlığından yapılan duyuru ile sözleşmeli personel alımı başvuruları başladı. Kamu Personeli Seçme Sınavından 60 puan alanlar bu ilana başvuru yapabilecek.

BAŞVURU ŞARTLARI

Başvuru yapacak olan adayların Kamu Personeli Seçme sınavından en az 60 puan almaları istenilmekte. Devlet Memurları Kanununda 48 maddede belirtilen genel şartları taşımaları emeklilik ve yaşlılık aylığı almamaları, en az lisans mezunu olmaları ve İngilizce dilinde öğrenim veren fakültelerden mezun olmaları, Yabancı dil sınavından D puanı almaları gerekmektedir. 

HANGİ UNVANLARDA PERSONEL ALINACAK?

Programcı kadrosunda 5 kişi, çözümleyici kadrosunda ise 6 kişi alınacak. Başvurular sonucu puan sıralamasına göre 5 kat aday sınava alınacak. Sınav 14.03.2018 tarihinde yapılacak.Genel ve özel şartlar için başvuru kılavuzunu inceleyebilirsiniz. Başvurular 28 Şubat 2018 tarihine kadar Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı Emniyet Mahallesi Mevlana Bulvarı No:42 Kat:1 ANKARA adresine yapılabilecek.

Başvuru kılavuzu için  https://goo.gl/CFjVDM

Editör: TE Bilisim