İçişleri Bakanlığı sözleşmeli bilişim personeli alımında başvuru şartları ve başvuru tarihleri belli oldu. Sözleşmeli bilişim personeli alımı yapan kurumlarda bilindiği gibi sözleşmeli ücret tavanının katlarının ödeneceği başvuru detaylarında açıklandı. Kazanan adaylara 2 ve 3 katı ücret ödenecek olması ile 15 Bin Tl'ye kadar maaş alacaklar. İçişleri Bakanlığı 10 sözleşmeli bilişim personeli alımı başvuru şartları neler?

BAŞVURU ŞARTLARI;

2 Nisan 2018 tarihinde başlayacak olan başvurularda genel ve özel bazı başvuru şartları aranıyor. Genel şartlarda 657 sayılı Devlet memurları Kanunun 48. maddede belirtilen genel şartları taşımaları gerekiyor. Eğitim şartlarında ise 4 yıllık Yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden mezun olmak bilgisayar ve teknoloji üzerine eğitim veren bölümleri ile istatistik, matematik ve fizik bölümlerinden mezun olanlar için aylık brüt sözleşme ücretinin 2 katına kadar ücret alım yapılan bölüme başvuru yapabilecek. Tecrübe şartında ise; ücret tavanı 2 katını geçmeyecek olan 3 Yıl diğerleri için ise 5 yıllık tecrübe isteniyor. Adayların güncel programla dillerinden iki tane bilmeleri ve Bilgisayar çevre birimlerinin donanımı ve kurulan ağ yönetimi güvenliği konusunda bilgi sahibi olmaları gerekiyor. Erkek adaylar için askerlik ile ilişiği bulunmaması gerekiyor. Ayrıca başvuru ilanında belirtilen özel şartları da taşıyan adaylar başvuru yapabilecek. Özel şartlar için başvuru kılavuzuna aşağıdaki linkten erişebilirsiniz.

BAŞVURU TARİHLERİ;

Sözleşmeli bilişim personeli alımında başvurular 2 Nisan itibaren alınmaya başlanacak. Son başvuru tarihi ise 13 Nisan 2018 tarihinde son bulacak. Kamu Personeli Seçme Sınavı sonucunu ibraz etmeyen adayların KPSS puanı 70 sayılacağı başvurularda Yabancı Dil puanı ibraz etmeyenlerde puanı sıfır olarak kabul edilecek. 10 Katı kadar aday yazılı sınav için çağırılacak. Yazılı sınava katılmaya hak kazanan adaylar 27 Nisan tarihinde içişleri internet sitesi üzerinden duyurulacak.

Başvuru kılavuzu için tıklayın

Editör: TE Bilisim