İçişleri Bakanlığı tarafından yapılmış olan duyuruya göre İçişleri Bakanlığı bünyesindeki personel eksiklğini karşılamak üzere 72 kişilik boş kadro ile sözleşmeli personel pozisyonunda memur personel alımı yapacğaını ilan etti. Söz konusu duyuru Devlet Personel Başkanlığı tarafından yapılmış olup başvuru kılavuzu ve detaylar paylaşıldı. Buna göre İçişleri Bakanlığı farklı 2 birimine sözleşmeli personel alımı yapacak.

ALIM KADROLARU VE ALIM YAPILACAK BİRİM NEDİR?

İçişleri Bakanlığı 2 farklı birimine personel alımı yapacak. Buna göre, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne 15 ve Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı birimine 57 kişilik boş kadro ile sözleşmeli personel alacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Söz konusu ilan ile İçişleri Bakanlığı adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı arayacak. Buna göre adayların, 2018 veya 2017 yılarında yapılan Kamu Perosneli Seçme Sınavından Lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları gerekmektedir. Ayrıca Yapılan Yabancı Dİl Sınavından ( YDS ) İngilizce dilinden de puan almış olmaları gereklidir. Adayların KPSS Puanı ve YDS puanı esas alınarak yapılacak sıralamaya göre adaylara sınav yapılacaktır. KPSS puanının %70 i ve YDS puanının %30 e esas alınarak yapılacak bu sıralama sonucunda adayların sınavda başarılı olmaları durumunda atama işlemleri yapılacaktır.

Bunun dışında adayların genel olarak, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, 4 yıllık eğitim veren fakültelerin bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Bilgisayar çevre birimlerinin donanımı ve kurulan ağ yönetimi güvenliği hakkında bilgi sahibi olmaları kaydıyla güncel programlama dillerinden en az ikisini bildiğini belgelemek gibi nitelikler ve pozisyonuna göre özel nitelikler aranacaktır.

BAŞVURULAR:

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık işleri genel müdürlüğü sözleşmeli personel alım ilanına başvuru yapacak adaylar başvurularına 16 Ekim 2018 tarihi itibari ile başlayabilirler. Buna göre adaylar başvurularını en geç 24 Ekim 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerkemektedir.

Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığına ise 01 Ekim 2018 tarihi ile 09 Ekim 2018 tarihine kadar yapılması gerekmektedir.

İlgili ilana başvurular, İçişleri Bakanlığı resmi internet sitesi üzerinden www.icisleri.gov.tr adresi üzerinden başvuru formunu e-devlet şfresi ile doldurarak başvurularını elektronik ortamda yapmaları gerekmektedir. İlanlar hakkında detaylı bilgi almak için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü İlanı

İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı İlanı

Editör: TE Bilisim