Devlet personel başkanlığı yayımladığı ilanına göre, bünyesinde bulunan memur personel eksikliğini karşılamak amaçlı alım yapacağını belirtti. Buna göre Emniyet Genel Müdürlüğü ( EGM ) bünyesine 1 kişilik kadro ile Havacılık Dairesi Başkanlığıan sözleşmeli olarak Pilot almı gerçekleştirecek. Adaylardan bu yönde bazı nitelikler aranacak olup, taşımaları durumunda başvuruları kabul edilecektir.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Emniyet Genel Müdürlüğü alımını yapacağı Pilot adaylarından, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Pilot Lisansına Sahip olmak, Belitilen Polit kadrosu için Sağlık şartlarını taşımak, Tip intibak öğretmeni olmak, 1.Pilot (kaptan) statüsünde olmak, Pilot olarak minimum 5000 saat çift motor sabit kanat uçuşu bulunmak,  Ülke genelinde çalıştırılmayı ve tüm uçuş görevlerinde görevlendirilmeyi kabul etmek, yapılacak güvenlik ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek şartları aranacaktır. Adayların bu şartları taşımaları durumunda sözlü veya uygulamalı sınava tabii tutulacaklardır.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar başvurularına 30 Nisan 2018 tarihi itibari ile başlayabilir ve en geö 04 Mayıs 2018 tarihine kadar yapmaları gerekmektedir. İlgili ilan için başvurular adayların bulundukları il Emniyet Müdürlüğü Personel Şube Müdürlüğüne şahsen yapılacaktır. İlanın tam metni için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim