Emniyet Genel Müdürlüğü 03 Nisan 2017 tarihli yapmış olduğu duyurusuna göre bünyesindeki personel eksikliğini gidermek amaçlı farklı pozisyonlarda ve niteliklerde toplamda 20 sözleşmeli olarak personel alımı gerçekleştirecek. Emniyet Genel Müdürlüğü 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesine göre, 12 kişilik kadro ile Bilgisayar Mühendisi ve 8 kişilik kadro ile Elektrik-Elektorink Mühendisi alacak. Adaylardan 2016 yılına ait Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 50 puan şartı aranacak. Bunlar dışında adayların başvuru yapabilmesi için aşağıdaki şartları taşımaları gerekmektedir.

ADAYLARDAN ARANACAK ŞARTLAR:

Emniyet Genel Müdürlüğü alım yapacağı 20 kişilik kadro ile adaylardan, yapılacak olan güvenlik soruşturmasından ve arşiv araştırmasından olumlu sonuçlar alabilmek, emniyet genel müdürlüğünde yapılacak olan sözlü veya uygulamalı sınavda başarılı puan alabilmek, Analitik düşünebilme yeteneğine sahip olmak, esnek çalışma saatlerine uygun olmaki sağlık yönetmeliğince belirtilen sağlık şartlarını taşımak, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Bilgisayar mühendisliği kadro için, Fakültelerin dört yıllık Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği veya Kontrol ve Bilgisayar Mühendisliği bölümü mezunu olmak, Elektrik-Elektronik mühendisliği kadro için, Fakültelerin dört yıllık ElektrikElektronik Mühendisliği veya Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümü mezunu olmak ve 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP3 puan türünden en az 50 puan almış olmak şartları aranacaktır. Başvurusu onaylanan adaylar için Adayların KPSS puan sırası esas alınarak sınav uygulanacaktır. 

BAŞVURULAR NE ZAMAN VE NEREYE YAPILACAK ? 

Emniyet Genel Müdürlüğü sözleşmeli personel alımı ilanına başvuru yapacak olan personel adayları, ilanın güncellenmesi ile birlikte 17 Nisan 2017 tarihi ile 21 Nisan 2017 tarihleri arasında başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular, adayların bulundukları İl Emniyet Müdürlüğü Personel Şube Müdürlüğüne bizzat başvuracaklardır. İlanın tam metinleri için aşağıdaki bağlantıları kullanınız.

Bilgisayar Mühendisliği İlanı İçin Tıkla,
Elektrik Elelektorink Mühendisliği İlanı için tıkla.