Duyuru yapılan ilanlara göre Ülkemizdeki kamu kurumları bünyelerindeki personel eksikliğini karşılamak üzere alım yapacaklar. Buna göre Devlet Personel Başkanlığı tarafından 20 Mart 2018 tarihli yayımlanmış olan ilana göre Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere istihdam sağlayacak. Emniyet Genel Müdürlüğü Emniyet Hizmetleri sınıfı dışında görevli kadrolu ve sözleşmeli personel yönetmeliği çerçevesinde 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesi uyarınca 2018 yılı 1. Dönem kpsamında Meteoroloji Mühendisi alacak. Buna göre adayların başvuru yapabilmeleri için Kamu Personeli Seçme Sınavından P3 puan türünden puan almış olmaları gerekmektedir.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Emniyet Genel Müdürlüğü alım yapacağı kadro için adaylardan, 657 Sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Sağlık yönetmeliğinde belirtilen sağlık şartlarını taşımak, Yapılacak güvenlik soruşturmasında ve arşiv araştırmasında olumlu sonuç alabilmek, Esnek Çalışma saatlerine uyumlu olmak, Analitik düşünme yeteneğine sahip olmak, Fakültelerin dört yıllık eğitim veren Meteoroloji Mühendisliği bölümü mezunu olmak ve 2016 veya 2017 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları gerekmektedir.

Bu şartları taşıyan adaylar başvuru yapabilirler ve başvurusunu yapan adaylar Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Uygulamalı veya sözlü olarak sınava tabii tutulacaklardır. Bunun sonucunda ise Emniyet Genel Müdürlüğü Ankara Havacılık Dairesi Başkanlığına Meteoroloji Mühendisi alacak.

BAŞVURULAR:

Adaylar başvurularına 09 Nisan 2018 tarihi ile başlayabilirler. Buna göre başvurular en geç 13 Nisan 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular, Kimlik belgesi, 2 adet vesikalık fotoğraf, Eğitim durumunu gösterir belge ve KPSS sonuç belgesi ile birlikte İl Emniyet Genel Müdürlüğü Şube Müdürlüğüne Bizzat başvuru yapmaları gerekmektedir. İlanın tam metnini incelemek isteyen adaylar Buraya Tıklayarak daha detaylı bilgi sahibi olabilirler.

Editör: TE Bilisim