Her geçen gün Devlet Persone lbaşkanlığı tarafından yeni ilanlar yayımlanıyor. Son günlerde yayımlanan ilanlara göre 5 Üniversite büyesine 420 kişilik boş kadro ile sağlık personeli alımı yapmaktadırlar. Bu haberimizde sizlere, alım yapacak olan üniversite, başvuru şartları ve başvuru bilgileri hakkında detaylı bilgiler vereceğiz. Ayrıca her üniversite için alım pozisyonları farklıdır. Başvuru yapacak adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı istenir. Adayların B Grubuna göre aldıkları puanların sıralaması yapılarak adaylara değerlendirme yapılır. Değerlendirme sonucuna göre eğer üniversite uygun görürüse adaylara mülakat yapabilir. Ancak bazı üniversiteler Mülakat yerine sadece KPSS punını esas alarak sıralam yapacak.

HANGİ ÜNİVERSİTELER PERSONEL ALACAK?

 Yayımlanana ilanlara göre 5 Üniversite toplamda 420 personel alımı yapacak. Buna göre, Necmettin Erbakan Üniversitesi 100 Sözleşmeli Personel, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi 29 Sözleşmeli Personel, Fırat Üniversitesi 148 Sözleşmeli Personel, Yozgat Bozok Üniversitesi 93 Sözleşmeli Personel ve Dicle Üniversitesi 50 Sözeşmeli Personel olmak üzere toplamda 420 personel alımı yapılacak.

420 SAĞLIK PERSONELİ ALINIYOR!

Adaylardan genel olarak, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Erkek adaylar için askerliğini yapmıi veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak gibi nitelikler aranacaktır. özel şartlar ve detaylar şöyledir:

Necmettin Erbakan Üniversitesi:

Necmettin Erbakan Üniversitesi bünyesine 100 kişilik boşluk ile, Lisans mezunu 60 Hemşire, Lise mezunu 10 Hemşire, 1 Ebe, 9 Diğer Sağlık Personeli, 11 Sağlık Teknikeri, 5 laborant ve 4 Eczacı olmak üzere 100 sözleşmeli personel alacak. Adayların başvuru yapabilmeler için 2016 ve 2018 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından puan almış olmaları gerekmektedir. Adaylar başvurularına 03 Eylül 2018 tarihi ile başladılar ve en geç 17 Eylül 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi:

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi toplamda 29 kişilk boş kadro ile 21 Hemşire, 7 Sağlık Teknikeri ve 1 Diğer Sağlık Personeli olmak üzere toplamda 29 sözleşmeli persoel alımı yapılacak. Alım pozisyonlarında en az Lise mezunu olmak ğzere, Ön Lisans ve Lisans mezunları için boş pozisyonlar bulunuyor. Bu yönde ise adaylardan Lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden puan almış olmaları gerekmektedir. Başvurular en geç 15 gün içerisinde yapılması gerekmektedir. Detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

Fırat Üniversitesi:

Fırat Üniversitesi toplamda 148 kişilik boş kadro ile bir çok pozisyonda sözleşmeli olarak personel alımı yapıyor. Buna göre, Fırat Üniversitesi, Lisans mezunu 116 Sözleşmeli Hemşire, Lisans mezunu 6 Fizyoterapist ve Ön Lisans mezunu 26 Sağlık Teknikeri olmak üzere toplamda 148 sözleşmeli personel alacak. Adaylar başvurularını en geç 21 Eylül 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gereklidir. Alım pozisyonlarına göre Lisansm euznları için 2018 KPSSP3 ve Ön Lisans Mezunların için 2016 KPSSP93 puan türleri istenecektir. Detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Yozgat Bozok Üniversitesi:

Bozok Üniversitesi toplamda 93 kişilik kadro ile, 91 Sözleşmeli Hemşire, 1 Dğer Sağlık Persooneli ve 1 Sağlık Teknikeri alımı gerçekleştirecek. Bu yönde adaylardan, Ön Lisans Meuznları için 2016 KPSSP93 ve Lisans mezunları için 2018 KPSSP3 puan türünden puan almış olmak şartları aranacaktır. Başvurular en geç 21 Eylül 2018 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. Detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Dicle Üniversitesi:

Dicle Üniversitesi sözleşmeli olarak, 48 Hemşire ve 2 Diğer Sağlık Personeli Alımı gerçekleştiriyor. Başvurular ilanın yayımlanması ile birlikte başladı ve en geç 25 Eylül 2018 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. Ayrıca lise mezunları için KPSSP94 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden puan almış olmak şartları aranacak. Detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim