Diyanet İşleri Başkanlığı boş pozisyonların doldurulması için çalışmalarına uzun süredir devam ediyor. Bilindiği gibi İmam-Hatip okulları bundan yıllar önce önü açık olmayan okullar gibi görünmekteyken hükümet yaptığı çalışmalar ile bu okulların önünü açtı ve Diyanet İşleri Başkanlığının yıl içerisinde daha fazla personel alımı yapabilmesi için önünü açtı. Diyanet İşleri Başkanı Görmez katıldığı televizyon programında verdiği demeçte 5 bin sözleşmeli personel alımının yapılacağını belirtti.

5 Bin Personel Alım Müjdesi

Diyanet İşleri Başkanı Görmek NTV'de darbe hakkında açıklamalarda bulunarak süreci baştan sona kadar değerlendirdi. Bunun yanı sıra adaylara müjdelibir haber veren Görmez sınav yapılacağını duyurdu. Şu ana kadar 3 bin 600 personelin açığa alındığı belirtilirken bu personellerinde yerine alınmak üzere toplam 5 bin sözleşmeli personel alımının yapılacağı duyuruldu.

İmam-Hatip alımları için yapılan sınavlarda bulunan gözetmenlerin bir bölümünün de FETÖ'cülükten dolayı görevden ihraç edildiğini belirten Görmez şaibenin olmaması ve kargaşanın yaşanmaması için sınavı iptal etmeyi uygun bulduklarını belirtti. Buna göre Eylül ayı içerisinde İmam-Hatip alım sınavlarının tekrar yapılamsı ve toplam da 5 bin 4-B sözleşmeli statüsünde istihdam etmek üzere personel alımı yapılacağı duyuruldu. İlerleyen haftalarda yine Diyanet İşleri Başkanlığından açıklama yapılması beklenmektedir.
Editör: TE Bilisim