Dışişleri Bakanlığı Batum Başkonsolosluğu personel alımı gerçekleştirecek. Dışişleri Bakanlığının 15 Ocak 2017 tarihinde Devlet Personel Başkanlığı tarafından yapmış olduğu duyurusunda personel alımı yapacağını bildirdi. Yapmıi olduğu duyurusunda T.C. Batum Başkonsolosluğuna münhal bulunan 1 kişilik boş pozisyonu ile Sözleşmeli olarak sekreter alımı yapacak. Ancak adayların başvuru yapabilmeleri için bazı şartları kabul etmeleri ve uygun olmaları şarttır. Aranan şartlara aşağıdan ulaşabilirsiniz. Bu şartlara uygun olan sekreter adayları Batum Başkonsolosluğu tarafından sınava tabii tutulacaktır. Yazılı Yeterlilik Sınavı 28 Mart 2017 tarihinde saat 18:00 da Batum Başkonsolosluğu’nda yapılacaktır.

Adaylardan hangi Şartlar Aranacak?

Başvuru Yapacak olan sekreter adayları, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, sınav tarihi itibari ile 46 yaşından gün almamış olmak, en az lise veya dengi okullardan mezn olmak ve bu okullarla denkliği olan Milli Eğitim Bakanlığınca onaylanmış yabancı dillerden mezun olmak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, Çok iyi derecede Gürcü’ce (ilave olarak Rusça ve İngilizce tercih sebebidir) ve Türkçe bilmek, erkek adaylar için askerliğini bitirmiş veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Bilgisayar ve daktilo kullanabilmek, her türlü iklim şartlarında görevini yapmasına engel olabilecek sağlık problemi olmaması şartları aranmaktadır. Adayların bu şartları mutlaka taşıması gerekmektedir.

Başvurular ve Başvuruda İstenecek Belgeler Nelerdir?

Başvuru yapacak adaylar, en geç 10 Mart 2017 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmerli gerekmekte olup, Başvurular, Cuma günü mesai bitimine kadar Başkonsolosluğumuz Ninoshvili Kucha 9 Batumi / Georgia adresine ulaşacak şekilde veya mesai saatleri içinde (hafta içi her gün 09:30 - 12:30 / 14:00 - 17:30 saatleri arasında şahsen yapılabilir. Postayla yapılan başvurularda meydana gelebilecek gecikme ve kayıplardan Başkonsolosluğumuz sorumlu değildir.

Başvuru sırasında adaylardan, sınava katılma isteğini belirten dilekçe, özgeçmiş, Türk Pasaportunun aslı veya onaylı sureti ile işlem görmüş sayfalarının fotokopisi, nüfuz cüzdanının aslı veya fotokopisi, erkek adaylar için askerlik durumunu gösterir belge, son 6 ay içerisinde çekilmiş 2 adet renkli vesikalık fotoğraf, Son mezun olunan okuldan alınan diplomanın aslı veya onaylı sureti  belgeleri aranmaktadır. Ayrıca Buraya Tıklayarak İlanın tam metnine ulaşabilir ve sınav hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.