Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanmış olan ilanlara göre farklı ülkelerde bulunan ve Dışişleri Bakanlığına bağlı olan Başkonsolosluklar bünyelerindeki memur personel eksikliğini karşılamak içim Sekreter pozisyonunda sözleşmeli olarak personel alımı yapmaktadırlar. Buna göre toplamda 5 farklı başkonsolosluk bünyesine alım yapacak.

İLANIN DETAYLARI:

Yayımlanmış olan ilana göre Montreal Başkonsolosluğu, Mühin Başkonsolosluğu, Batum Başkonsolosluğu, Beyrut Büyükelçiliği ve Londra Başkonsolosluğu bünyelerindeki memur personel eksikliği için sözleşmeli olarak Türk Uyruklu sekreter alımı yapacaklar.

Adaylar başvuru şartlarını taşımaları durumunda adaylara başkonsolosluklar tarafından Yazılı Eleme sınavı ve sonrasında SÖzlü Uygulamalı sınav yapılacaktır. Sınavları başarılı olarak tamamlayan adaylar ise sözleşmeli olarak görevlerine başlayabileceklerdir.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Dışişleri Bakanlığı Sekreter alım ilanına başvuru yapacak adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Sınav itibari ile 41 yaşından gün almamış olmak, En az lise mezunu veya dengi okul mezunu olmak veya eşdeğer olan okullardan MEB bakanlığı tarafındna onaylı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Bilgisayar ve daktilo kullanabilmek, Her türlü iklim şartlarında çalışabilmek ve sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek bir durum olmamak şartları aranacaktır.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar belirtilen başvuru tarihleri içerisinde başvurularını başkonsolosluklara şahsen başvuru yapmaları gerkemektedir. İlanlar hakkında detaylı bilgi almak için aşağıda sizlerle paylaşacğaımız ilanların tam metinlerini inceleyebilirsiniz.

Montreal Başkonsolosluğu İlanı İçin Buraya Tıklayınız

Mühin Başkonsolosluğu İlanı İçin Buraya Tıklayınız

Batum Başkonsolosluğu İlanı İçin Buraya Tıklayınız

Beyrut Büyükelçiliği İlanı İçin Buraya Tıklayınız

Londra Başkonsolosluğu İlanı İçin Buraya Tıklayınız

Editör: TE Bilisim