Dışişleri Bakanlığı 16 Şubat 2017 tarihli alım duyuru yayaımladı. Yaptığı alım duyurusuna göre Şikago Başkonsolosluğuna sözleşmeli olarak personel alınacak. Şikago Başkonsolosluğu 1 kişilik boş kadrosu ile sekreter alacak. Alımlar yapılacak olan giriş sınavı ile belirlenecektir. Giriş sınavı yazılı olarak yapılacak olup, 19 Mart 2017 tarihinde Pazar günü saat 13:00 da Konsoloslukta yapılacaktır. Sınava girerken pasaport veya nüfus cüzdanının aslının ibraz edilmesi gerekmektedir.

Adayların yazıla girebilmeleri için ayrıca başvuruları kabul edilmesi gerekmekte olup başvuru için adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmaları, sınav tarihi itibari ile 41 yaşından gün almamış olmak, en az lise mezunu veya dengi okulların ve bu okulların eşdeğer olup Milli Eğitim Bakanlığınca onaylanmış yabancı okullardan mezun olmak, bilgisayar ve daktilo kullanabilmek, kamu haklarından mahrum bulunmamak, erkek adaylar için askerliğini bitirmiş veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, her türlü iklim şartlarında görevini yerine getirmesine engel olabilecek sağlık durumu söz konusu olmaması, herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmaması ve Çok iyi derecede İngilizce ve Türkçe biliyor olmak şartlaı aranır. Bu şartlara uygun olan ve başvuru onaylanan adaylar yazılı sınava katılabilirler.

Başvuru yapacak olan sekrter adayları, 16 Şubat 2017 tarihi ile 03 Mart 2017 tarihleri arasında başvurularını gerçekleştirmiş olmaları gerekmektedir. Başvurular, Başkonsolosluğumuzun 455 N. Cityfront Pl.Dr. Unit: 2900, 60611 Chicago adresine ulaşacak şekilde veya mesai saatleri içinde (hafta içi her gün 09:00-16:30 saatleri arasında) şahsen yapılabilir. Postayla yapılan başvurularda meydana gelebilecek gecikme ve kayıplardan Başkonsolosluğumuz sorumlu değildir. İlanın tam metni için Buraya Tıklayınız.
Editör: TE Bilisim