Dışişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Personel Başkanlığı tarafından ilan edilen bildiri ile kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere en az lise ve dengi okul mezunu toplam bir sözleşmeli sekreter alımı yapılacağı duyuruldu.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Personel Başkanlığı aracılığı ile ilan edilen bildiri de Dışişleri Bakanlığı Batum Başkonsolosluğunda istihdam edecek olan sekreterin en az lise mezunu olması gerekmekte ve Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı da aranmıyor. Peki bu ilana kimler başvuru yapabilecek? Başvuracak olan adayların sahip olması gerektiği nitelikler nedir?

Kimler Başvuru Yapabilir

Dışişleri Bakanlığı kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere sözleşmeli sekreter alımı yapacak. Peki alım ilanına kimler başvuru yapabilir

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak
46 yaşından gün almamış olmak
En az lise mezunu olmak
Kamu haklarından yoksun bulunmamak
Çok iyi derecede Gürcü’ce (ilave olarak Rusça ve İngilizce tercih sebebidir) ve Türkçe bilmek,
Bilgisayar ve daktilo kullanabilmek.
Erkekler için askerliğini yapmış olmak veya yapmış sayılmak

Yukarıda yer almakta olan nitelikleri taşıyan adaylar 10 Mart 2017 tarihine kadar müracaat edebilmekte olup ön başvuruların sonucunda 28 Mart 2017 tarihinde Batum Başkonsolosluğunda yazılı sınav yapılacaktır. Bu sınavda dil soruları ve Türkçe kompozisyon ile Matematik soruları sorulacaktır. Başvuru yapmak ve detaylar için aşağıda ki linki takip ediniz.

Resmi Bildiri İçin Tıklayınız
Editör: TE Bilisim