Devlet personel başkanlığı tarafından 15 Eylül 2017 tarihli duyurular arasında yer alan, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü sözleşmeli personel alım ilanı ile binlerce adayın yüzü güldü. Yapılan duyuruya göre, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü bünyesine toplamda 518 kişilik boş kadro ile sözleşmeli olarak personel alımı gerçekleştirecek. Bunun üzerine adaylar dört gözle başvuruların başlamasını beklmeteydiler. Neyseki artık başvurular başladı ve adaylar başvurularını gerçekleştirebilirler.

PEKİ KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü öncelikle adaylardan, 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından, en az lise mezunu olmak şartı ile en az 70 puan almış olmaları gerekmektedir. Buna göre, Lise Mezunu olan adaylardan KPSSP94 puan türünden, Önlisans mezunlarından KPSSP93 puan türünden ve Lisans mezunu adaylar'da KPSSP3 puan türünden puan almış olmaları gerekmektedir.

KPSS dışında adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, başvuru yapılacak kadro için öğrenim şartlarını taşımak, herhangi bir ceza hükümlülüğü bulunmamak, tüm Türkiye genelinde görevini yapmasına engel olabilecek bir durum olmamak ve yapılacak olan güvenlik soruşturmasından olumlu sonuç alabilmek şartları aranmaktadır.

HANGİ KADROLARDA KAÇ KİŞİ ALINIYOR?

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü alımını tüm Türkiye genelindeki illerde yapacak. Toplamda 518 kişilik kadro ile, 13 Elektrik Elektronik Mühendisi, 35 Harita, Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisi, 12 Jeoloji veya Hidrojeoloji Mühendisi, 1 Çevre Mühendisi, 4 Maden Mühendisi, 9 Meteroloji Mühendisi, 200 Ziraat Mühendsi, 21 Biyosistem Mühendisi, 1 Kimya Mühendisi, 34 Makina Mühendisi, 1 Bilgisayar ve Yazılım Mühendisi, 2 Matematik Mühendisi, 1 Fizik Mühendisi, 101 İnşaat Mühendisi, 6 Biyolog, 3 Tekniker, Lisans Mezunu 40 Büro personeli, ortaöğretim veya Önlisans mezunu 34 Büro Personeli olmak üzere toplamda 518 sözleşmeli personel alıyor.

BAŞVURULAR BAŞLADI!

Adaylar başvurularına bugün ( 29 Eylül 2017 ) itibari ile başlayabilirler. Buna göre başvurular en geç 08 EKim 2017 tarihi saat 24:00 a kadar elektronik ortamda yapılacaktır. Başvurular sadece personelalimi.dsi.gov.tr adresinden yapılacak olup, adayların ilanın tam metnini inceleyerek daha detaylı bilgi sahibi olabilirler. İlanın tam metnine aşağıdan ulaşabilirsiniz.

İlanın Tam Metni

DİĞER ALIM İLANLARI VE BAŞVURULAR

Editör: TE Bilisim