Devlet Opera ve Balesi, Devlet Personel Başkanlığı tarafından alım duyurusu yayaımladı. Yapılan duyuruya göre Devlet Opera ve Balesi Mersin, Antalya ve Samsun illerinde çok sayıda personel alımı yapacak. Devlet Opera ve Balesi, mersin ilinde, 6 Bale Sanatçısı ve 1 Orkestra Sanatçısı , Antalya ilinde, 4 Bale Sanatçısı ve Samsun ilinde 6 Bale Sanatçısı olmak üzere toplamda 17 Sözleşmeli Türk Uyruklu Misafir Sanatçı kadrosuna personel alınacak. Adaylar Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlükleri tarafından sınava tabii tutulacaklardır. SInavda başarılı olan adaylar kadroya alınacaktır. 

ADAYLARDAN ; 
  • Sınava katılacak adaylarda 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinin (1), (2), (3), (4), (5), (6) ve (7) numaralı alt bentlerinde belirtilen genel şartlar ile birlikte aşağıda belirtilen özel şartlar aranır.
  • Yükseköğrenim Kurumu bünyesinde müzik ve sahne sanatları eğitimi veren fakülte, akademi veya konservatuvarların bale bölümünden en az lise düzeyinde mezun olmaları ya da lisans düzeyinde öğrenimine devam ediyor olmaları şartı aranır.
BAŞVURULAR:

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü personel alımı ilanına başvuru yapacak adaylar, Mersin ili Orkestra Sanatçısı pozisyonu için en geç 16 Mart 2017 tarihi ve diğer alımlar için ise en geç 19 Mart 2017 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri şarttır. Başvurular, Dilekçe, Diploma Örneği, 2 adet fotoğraf ve nüfuz cüzdanı fotokopisi ile şahsen yada posta yolu ile yapılacaktır. Aşağıdan yapılan duyurulara ulaşabilirsiniz.

Mersin İli Orkestra Sanatçısı Alımı İlanı,
Bale Sanatçısı alımı ilanı,
Editör: TE Bilisim