Devlet Hava Meydanları İşletmesi Sözleşmeli Personel Alımı
Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü yapmış olduğu duyuruya göre sözleşmeli personel alıyor. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü bünyesine personel istihdam etmek üzere 10 adet Asistan Hava Trafik Kontrolörü ve 100 adet -Stajyer Hava Trafik Kontrolörü olmak üzere toplamda 110 adet personel alıyor. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü seçeceği personellerini yapacağı sınav ile belirleyecektir. Her iki pozisyon için KPSS Puan Türü ve Taban Puanı: KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak gerekiyor. KPSS Puanının Geçerlilik Yılı: 05-06 Temmuz 2014 tarihli Kamu Personeli Seçme Sınavı. Başvurular 08 Haziran 2015 ve 22 Haziran 2015 tarihleri arasında gerçekleşecektir. Başvuruların nasıl olacağı hakkında alt kısımda bilgi verilmektedir. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü alacağı personelerini Türkiye'de bulunana bir çok hava limanına yerleştirilecektir. Bunula ilgili ayrıntılı bilgi verilmektedir.
Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü'nün bünyesine alacağı personellerinden bazı şartlar dahilinde alım yapacaktır. İşte İstenilen Şartlar Şöyledir;
1) T.C. vatandaşı olmak,
2) 4 yıllık fakülte veya 4 yıllık yüksek okul mezunu olmak
c) ICÂO ANNEX'l kriterlerine uygun "Hava Trafik Kontrolörü olur" ibareli sağlık raporu almak, ( aranan şartlar www.dhmi.gov.tr adresinde yer alan Hava Trafik Kontrol Hizmetleri Personeli Lisans ve Derecelendirme Yönetmeliği'nde yazılı bulunmaktadır.)
3) Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.
4) Geçerli bir hava trafik kontrolör lisansına sahip olmak,
5) İlan edilen KPSSP3 puan türünden 70 ve daha üzeri puan aldığını belgelemek,
6) Hava/yer ve yer/yer sesli iletişiminde Türkçe ve İngilizce dillerinde, yanlış anlamalara ve aksamalara yol açabilecek belirgin bir aksan veya lehçe, dilde pelteklik, gizli kekemelik ve aşırı heyecan sahibi olmamak, (Bu durum sınav komisyonunca tespit edilerek tutanak altına alınır ve yazılı sınavı geçmiş olsalar bile sınavı kazanmış sayılmaz ve elenirler.)
Stajyer hava trafik kontrolör adayları için aranılan şartlar ise şöyledir;

1) T.C. vatandaşı olmak,
2) Hava Trafik Kontrol Kursunun Başlayacağı 05/10/2015 tarihi itibariyle, 27 yaşından gün almamış olmak, (05/10/1989 ve sonrasında doğmuş olmak.)
3) 4 yıllık fakülte veya 4 yıllık yüksek okul mezunu olmak, ç) ICAO ANNEX'l kriterlerine uygun "Hava Trafik Kontrolörü olur" ibareli sağlık raporu almak,(aranan şartlar www.dhmi.gov.tr adresinde yer alan Hava Trafik Kontrol Hizmetleri Personeli Lisans ve Derecelendirme Yönetmeliği'nde yazılı bulunmaktadır.)
4) Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.
5) İlan edilen KPSSP3 puan türünden 70 ve daha üzeri puan aldığını belgelemek,
6) Hava/yer ve yer/yer sesli iletişiminde Türkçe ve İngilizce dillerinde, yanlış anlamalara ve aksamalara yol açabilecek belirgin bir aksan veya lehçe, dilde pelteklik, gizli kekemelik ve aşırı heyecan sahibi olmamak, (Bu durum sınav komisyonunca tespit edilerek tutanak altına alınır ve yazılı sınavı geçmiş olsalar bile sınavı kazanmış sayılmaz ve elenirler.)
7) Son başvuru tarihi itibariyle, İngilizce dilinde YDS sınavından en az 70 veya bu puana denk ÖSYM Başkanlığı tarafından 14.01.2015 tarihinde yayımlanan eşdeğerlik tablosunda belirlenen yabancı dil belgesine sahip olmak. 
Başvuruda bulunacak adaylar verilen belgeleri eksiksiz şeklde temin etmeleri ve sahip olmaları gerekmektedir, aksi taktirde başvurular onaylanmıyacaktır. Başvuru sırasında istenilen belgeler şöyledir;
1) Yüksek Öğrenim Kurumu diploma veya bitirme belgesinin fotokopisi,
2) 4,5x6 ebadında 2 adet vesikalık fotoğraf,
3) KPSS sınav sonuç belgesinin çıktısı,
4) Başvuru sırasında, İngilizce dilinde YDS sınavından en az 70 veya ÖSYM Başkanlığı tarafından 14.01.2015 tarihinde yayımlanan eşdeğerlik tablosunda belirlenen yabancı dil bilgisine sahip olduğunu gösterir belge. (Sadece Aday Stajyer Hava Trafik Kontrolörü için başvuranlar)
5) Aday Başvuru Formu. Bilgisayar destekli seçme programı sınavında veya yazılı sınavda başarılı olan ve sözlü sınav için çağrılan adaylardan aşağıdaki belgeler istenir. 
Başvurular ise üst kısımda verilen belgeler ile eksiksiz olarak alt kısımda vereceğimiz tarihler doğrultusunda verilen başvuru yerlerine başvuruda bulunabilirsiniz.
Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğünce duyurulan pozisyonların sayısının 5 (Beş) katı kadar aday KPSSP3 puanı en yüksekten başlamak üzere bilgisayar destekli seçme programı sınavına veya yazılı yarışma sınavına çağırılacaktır. Söz konusu açıktan atama ile atanması öngörülen pozisyonlardan şartların uymaması nedeniyle atama yapılamaması halinde sıradaki adaya hak tanınacaktır. Adaylar; Bilgisayar destekli seçme programı sınavı veya yazılı sınavlarda almış oldukları puan sırasına göre sözlü sınava çağırılacaktır. Sınava girmek isteyen adaylar; Genel Müdürlükten veya Web sitesinden (www.dhmi.gov.tr) temin edecekleri Aday Başvuru Formu'nu doldurarak, aşağıdaki belgelerle birlikte 08/06/2015- 22/06/2015 tarihleri arasında DHMİ Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığında olacak şekilde şahsen veya posta yoluyla başvuracaklardır. Postadaki gecikmelerden dolayı kuruluşumuz sorumlu olmayacaktır.
Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü Sözleşmeli Personel alımı ilanının tam metni için Buraya Tıklayınız. Ayrıca buradan alım yapılacak alanları, sınav bilgilerini ve diğer genel bilgileri inceleyebilirsiniz.
Editör: TE Bilisim