Devlet Personel Başkanlığının 28 Aralık 2016 tarihli yapmış olduğu duyurusuna göre Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesindeki personel ihtiyacını karşılamak amaçlı 317 kişilik boş kadro ile Ceza İnfaz Kurumu Katibi alacak. Alınacak adaylardan 2016 yılına ait Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranacak ve öğrenim durumları lise, önlisans ve lisans mezunu olmak zorundadır. Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü alacağı Ceza İnfaz Kurumu Katibi kadro sayının 20 katı kadar adayı sınava satti tutacaktır. Kamu Personeli Seçme Sınavı puan sırasına göre adaylar sınava çağırılacaktır. Ayrıca adaylardan aranan diğer şartları da taşımaları gerekmektedir.

Adaylardan, ürkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum bulumamak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Güvenlik soruşturmasından olumlu sonuç vermek, 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından lisans mezunları için 2016 KPSSP3, önlisans mezunları için 2016 KPSSP93, ortaöğretim mezunları için 2016 KPSSP94 puanı esas alınmak kaydıyla Kamu Personeli Seçme Sınavından 70 ve daha yukarı puan almış olma şartı, Son başvuru tarihi itibari ile 18 yaşını tamamlamış olmak ve 35 yaşını doldurmamış olmak,) Fakülte veya yüksek okulların bilgisayar bölümü, adalet yüksekokulu, meslek yüksekokullarının adalet bölümü, adalet ön lisans programı, adalet meslek lisesi veya diğer lise ve dengi okulların ticaret veya bilgisayar bölümlerinden mezun olmak, Yukarıda sayılanlar dışında, en az lise veya dengi okul mezunu olup, daktilo ya da bilgisayar dersini başarıyla tamamladığını belgelemek veya en son başvuru tarihi itibariyle Millî Eğitim Bakanlığınca onaylı veya kamu kurum ve kuruluşlarınca düzenlenen kurslar sonucu verilen daktilo ya da bilgisayar sertifikasına sahip olmak, Uygulama sınavından en az bir hafta önce Bakanlık internet sitesinde ilan edilecek yazılı metinler arasından, sınav sırasında her bir grup için komisyon tarafından çekilecek kura sonucu belirlenen ve adaylara yazılı olarak verilen bir metinden daktilo veya bilgisayar ile üç dakikada yanlışsız en az doksan kelime yazmak şartları aranacaktır. Bu şartlara uygun olan adayların başvuruları kabul edilecektir. Aksi taktirde şartlara uygun olmayan adayların başvurulaırı geçersiz sayılacaktır. 

Başvuruda bulunacak olan adaylar, 02 Ocak 2017 tarihi ile 13 Ocak 2017 tarihleri arasında başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular ilanın tam metnindeki bulunana başvuru formunu doldurup, öğrenim belgesi ve sınav sonuç belgesinin aslı veya bilgisayar çıktısı yada komisyon başkanlığınca onaylı örneği ile birlikte en son başvuru günü mesai bitimine kadar ilgili adalet komisyonu başkanlığına veya mahalli Cumhuriyet başsavcılıklarına başvuracaklardır. Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlığı ya da mahalli Cumhuriyet Başsavcılığı aracı kılınmaksızın doğrudan posta veya kargo ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. İlanıntam metnine Buraya Tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Editör: TE Bilisim