Çevre ve Şehircilik Bakanlığı her sene kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere personel alımı gerçekleştirmektedir. Genel olarak alımlar Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından alınan puanların belli olmasından sonra gerçekleştirilen Merkezi Atama veya kurum sınavları ile yapılmaktadır. Aynı zamanda yıl içerisinde tespit edilen boş kontenjanların doldurulması için yazılı ya da sözlü mülakatlar yapılarak buradan da personel alımı gerçekleştirilmektedir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının resmi internet sitesi ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Personel Başkanlığının duyurular bölümünde yayınlanan ilanlar ile personel alımı yapılacağı duyuruldu.

Hangi Pozisyonlar İçin Alım Yapılacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yayınladığı bildiri ile kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere personel alımı yapacağını duyurdu peki alınacak olan bu personeller hangi pozisyonlarda çalışacak. Yayınlanan bildiriye göre alınacak olan personeller bilişim pozisyonunda çalışacak. Alınacak kontenjan ise 13 olarak bildirildi.

Kimler Başvurabilir

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından yayınlanan bildiriye göre bilişim pozisyonuna başvuracak olan adaylarda şu niteliklerin olması gerekmektedir;
Web tabanlı uygulama geliştirmekte tecrübeli

Java konusunda bilgili
Unit test konusunda bilgili
Nesne taban analiz konusunda tecrübeli
Veri tabanı konusunda bilgili
SOAP, REST, WCF teknolojilerinde bilgili
.NET Framework 4.5, ASP .NET, C#, WPF, MVC konularında deneyimli

Yukarıda yer alan niteliklerin yanı sıra adayın bazı özelliklere daha sahip olması gerekmektedir. Resmi ilan bildirisini okuyarak detaylı olarak başvuru bilgilerini, nitelikleri ve sahip olunması gereken özellikleri görebilirsiniz.

Yayınlanan Resmi Bildiri ve Başvuru Kanalları İçin Tıklayınız
Editör: TE Bilisim