Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sözleşmeli Kamu Personeli Alımı için başvurular başladı. Resmi gazetede 15 Mart 2024 tarihi ile gelen ilana göre Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesindeki eksikliği gidermek için Merkez te taşra teşkilatında görevlendirmek üzere 657 sayılı devlet memurları kanununa göre 4/B sözleşmeli 142 Personel Alımı yapacak. Alımlar farklı alanlarda yapılacak. Peki kontenjan dağılımı, Başvuru Şartları nedir? Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Başvuru Ekranı Açıldı!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı sözleşmeli Persone alımıiçin başvurular başladı. Adaylar başvurularını sadece İnternet üzerinden yapacaklar. Öte yandan sistem üzerinde adayların gerekli belgeleri otomatik olarak gösterilecektir.

Başvuru Tarihleri: 15 - 29 Mart 2024

Başvuru Adresi: https://www.turkiye.gov.tr/sanayi-ve-teknoloji-kariyer-kapisi-kamu-ise-alim

Nasıl Başvuru Yapılacak?

Adaylar öncelikle yukarıdaki adres üzerinden e-Devlet adresine giriş yapmanız gereklidir. 

Sonarında ekranda gelen " Yeni Başvuru " butonuna tıklayınız.

Daha sonra " T.C. SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI - SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIM İLANI " üzerindeki " Başvur " yazısına tıklayınız.

Sonrasına ilanı inceleyeren başvuru adımlarını inceleyiniz.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 142 Sözleşmeli Personel Alımı Kontenjanları:

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı personel alımı yapılacak. 142 Personel alımı için alımlar Merkez Teşkilatı ve Taşra Teşkilatı biriminde görevlendirilmek üzere sözleşmeli personel alımı yapılacak.  Buna göre; 95 Merkez Teşkilatına ve 47 Taşra Teşkilatına sözleşmeli personel alımı yapılacak.

Mülakatsız Personel Alımı Yapılacak!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı personel alımı için yayımlanmış olan ilana göre Bakanlık personel alımı ilanı için alımlar KPSS Puanına göre gerçekleştirilecek. Bu yönde En yüksek puandan en düşük puana kadar yapılacak sıralama ile Mülakatsız Personel Alımı yapılacak.

Hangi 26 Şehirler İçin Personel Alımı Yapılacak?

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı personel alımları " Ankara, Ağrı, Ardahan, Bartın, Bayburt, Bilecik, Elazığ, Erzurum, Gümüşhane, Hakkari, Hatay, İstanbul, İzmir, Karabük, Kars, Kastamonu, Manisa, Muş, Osmaniye, Sakarya, Şırnak, Tekirdağ, Trabzon, Tunceli, Uşak, Yozgat "  olmak üzere  toplamda 26 Şehir için sözleşmeli personel alımı yapılacak.

Merkez Teşkilatı Kontenjanları:

  • 31 Büro Personeli,
  • 58 Destek Personeli ( 4 Aşçı, 1 Bahçıvan, 43 Temizlik Görevlisi, 4 Şoför, 6 Garson ),
  • 3 Koruma ve Güvenlik Görevlisi,
  • 2 Mühendis,
  • 1 Avukat,

Taşra Teşkilatı Kontenjan Dağılımları:

  • 26 Mühendis,
  • 10 Büro Personeli,
  • 11 Şoför,

Başvuru Şartları Ne Olacak?

Bakanlık adaylardan bazı genel ve özel nitelikler talep edeceğini bildirdi. Bu kapsamda genel olarak adaylardan 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesinin A bendindeki nitelikleri taşıyor olmak gereklidir. 

Ayrıca Özel olarak ise Yaş, Eğitim, KPSS şartları aranacaktır.

Yaş Şartı Ne Olacak?

01 Ocak 2024 tarihi itibariyle 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış olmak (01 Ocak 1989 tarihinde veya bu tarihten sonra doğmuş olanlar).

Sağlık Şartı:

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 53 üncü madde hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak.

KPSS Şartı Nedir?

Alımlar 2022 yılı KPSS Puanı ile yapılacak. Bu kapsamda adayların 2022 yılında yapılan KPSS den Lisans için P3 veya P10 puan türünden Ön Lisans için P93 ve Lise için P94 puan türünden puan almış olmaları gereklidir.

Merkez Teşkilatı için Mühendis ve Avukat kadrosunda 70 KPSS puanı istenecek olup Diğer pozisyonlar içim 60 KPSS Puanına sahip olmak şartı aranacaktır.

Sanayi Bakanlığı 28 Mühendis Alımı Şartları ve Kontenjanları Sanayi Bakanlığı 28 Mühendis Alımı Şartları ve Kontenjanları

Sanayi Bakanlığı Koruma ve Güvenlik Görevlisi Alımı Yapacak! Sanayi Bakanlığı Koruma ve Güvenlik Görevlisi Alımı Yapacak!

Sanayi Bakanlığı 69 Destek Personeli ( Temizlik, Aşçı, Şoför ) Alımı Yapıyor Sanayi Bakanlığı 69 Destek Personeli ( Temizlik, Aşçı, Şoför ) Alımı Yapıyor

Sanayi Bakanlığı 41 Büro Personeli Alımı Şartları Sanayi Bakanlığı 41 Büro Personeli Alımı Şartları

İLANIN TAM METNİ BURADA

Editör: Erhan İmamoğlu