Berlin Büyükelçiliği bünyesindeki çalışan personel eksikliğini karşılamak amaçlı sözleşmeli olarak personel alımı yapacağını belirtti. Adaylardan bazı nitelikler aranacak ve bu nitelikleri taşıyan personel adayları sınava tabii tutulacaktır. Sınav yazılı ve sözlü olarak iki aşamadan oluşacak olup, Sınavın yazılı bölümü 10 Şubat 2018 tarihinde saat 10:30 ile 16:00 arasında yapılacaktır. yazılı sınavdan başarılı olan adaylar ise sözlü sınava çağırılacaktır. Sözlü sınav ile 21 Şubat 2018 tarihinde saat 11:00 da yapılacak.

Tüm sınavları başarılı olarak geçen aday ise, Berlin Büyükelçiliği bünyesinde sözleşmeli sekreter olarak çalışmaya başlayacaktır. Buna göre Berlin Büyükelçiliği 1 kişilik kadro ile Sözleşmeli Sekreter alımı yapacak.

ADAYLARDAN ARANAN NİTELİKLER:

Berlin Büyükelçiliği sekreter alım ilanına başvuru yapacak adaylar, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Sınav tarihi itibari ile henüz 41 yaşını doldurmamış olmak, En az lise mezunu veya dengi okul mezunu olmak, kamu haklarından mahrum bırakılmamış olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Her türlü iklim şartlarında görevini yapmasına engel olabilecek engel bir durum olmamak, Çok iyi derecede Türkçe ve Almanca biliyor olmak ve bilgisayar ve daktilo kullanabilmek şartları aranacaktır.

SINAVA BAŞVURULAR:

Adaylar başvurularına ilanın yayımlanması ile birlilkte yani bugün başlayabilirler. Buna göre başvurular en geç 26 Ocak 2018 tarihine kadar mesai saati bitimine kadar yaılması gerekmektedir. Başvurular r Berlin Büyükelçiliği (Tiergartenstrasse 19-21, 10785 Berlin) adresine mesai saatleri içerisinde şahsen yapılması gerekmektedir. İlanın tam metni içni Buraya Tıklayarak daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.