Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları personel alımına dair açıklamalarda bulundu. Personel alımına dair müjdeli haberi veren Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, bin 118  personel alımının yapılacağını açıkladı.

Son günlerde personel alımlarına devam eden kamu kurum ve kuruluşlara  Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’da katıldı. Konu ile ilgili katılmış olduğu canlı televizyon yayınında açıklamalarda bulunan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları bünyesine toplam bin 118  personel alımının yapılacağını söyledi.

Adayların uzun zamandır başvuru yapmak için beklediği Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları personel alımına dair açıklamalarda bulunan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, personel alımı ile ilgili sorulan soruya şu şekilde cevap verdi;

“Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları ait altyapı ve Taşımacılık olarak ikiye ayrıldı. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları altyapı olarak 773 kişi alımı gerçekleştirecek. Alınacak personellerin 150’si işçi statüsünde olacak. Alımlar İŞKUR aracılığı ile yapılacak ve Kamu Personeli Seçme Sınavına girmiş olma şartı aranarak mülakatla alımlar gerçekleşecek.  Geri kalan 623 kişilik boş pozisyon için ise destek personeli alımı  yapılacak.Yine bu alımlarda da KPSS şartı aranacak. Bu ay içerisinde açıklanmış olduğumuz çalışmaları yapacağız” şeklinde konuştu.
 

Editör: TE Bilisim