Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü yatafından yapılan duyurya göre, Antalya Devlet Opera ve Balesi bünyesinde bulunan personel eksikliği için  Türk Uyruklu Misafir Sanatçı Çalışma Grubunda Temsili/Gün Başına pozisyonunda sözleşmeli olarak 1 kişilik boş kadro ile Bale Sanatçısı ( Kordöbale ) alacak. Adaylar başvuru şartlarını taşıdıkları dahilinde Antalya Devlet Opera ve Balesi tarafından yapılacak olan sınava katılacaklardır. Sınav şekli Klasik Bale dersinden ve Adayın kendi seçeceği klasik eserlerden bir variation şekilde yapılacaktır.

Antalya Devlet Opera ve Balesi alım yapacağı adaydan, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki A fıkrasında bulunan 1.2,3,4,5,6 ve 7. maddelerindeli genel şartları taşımak ve, Yükseköğrenim Kurumu bünyesinde müzik ve sahne sanatları eğitimi veren fakülte, akademi veya konservatuarların bale bölümünden en az lise düzeyinde mezun olmaları ya da lisans düzeyinde öğrenimlerine devam ediyor olmaları şartı aranır.

Başvuru yapacak adaylar, en geç 21 Eylül 2017 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular, özgeçmiş, 2 adet fotoğraf, nüfus cüzdanı fotokopisi, diploma aslı veya noter tastikli örneği ve adli sizil kaydı ile şahsen veya posya yolu ile Muratpaşa Mah. 604 Sokak No:3 Muratpaşa/ANTALYA adresine yapılacaktır. Başvurusu kabul edilen adyalar ise 25 Eylül 2017 tarihinde saat 10:00 da sınava katılacaklardır.

Editör: TE Bilisim