Adalet Bakanlığı personel alımı için ilan yayımladı. Adalet Bakanlığı tarafından ilan edilenmiş olan duyuruya göre farklı pozisyon ve niteliklerde toplamda 5 bin 693 kişilik kadro ile sözleşmeli olarak personel alımı yapılacak. Adayların ilgili ilana başvuru yapabilmeleri için aranan şartları taşımaları şarttır. Adaylardan bazı genel ve özel şartlar aranacak olup bu şartları taşımaları dahilinde sözlü sınava tabii tutulacaklardır.

ALIM KADROLARI NELERDİR?

Adalet Bakanlığı toplamda 5 bin 693 kişilik kadrosu ile sözleşmeli olarak personel alımı yapacağını duyurudu ve alım kadrolarını belirtti. Buna göre Adalet Bakanlığı, Merkez Teşkilatına 10 Avukat, 20 istatikçi, 30 Şoför ve 40 Hizmetli alacak. Taşra Teşkilatına ise, 50 Psikolog ve 50 Sosyal Çalışmacı olmak üzere 200 Sözleşmeli Personel alacak.

Ayrıca Adalet Bakanlığı Adli ve İdari Yargıda görev yapmak üzere, 4 bin 771 Sözleşmeli Zabıt katibi, 527 Sözleşmeli Mübaşir, 27 Sözleşmeli Şoför, 99 Sözleşmeli Teknisyen ve 69 Sözleşmeli Aşçı olmak üzere 5 bin 493 personel alacak. Buna göre Adalet Bakanlığı Merkez, Taşra Teşkilatı ve Adli ve İdari Yargıda görev yapmak üzere toplamda 5 bin 693 sözleşmeli personel alımı yapacağını belirtti.

ADAYLARDAN ARANAN GENEL ŞARTLAR:

Başvuru yapacak adaylardan Adalet Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Arşiv araştırmasından olumlu sonuç almak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Sınavın son başvuru tarihi itibari ile Merkezi Sınavın yapıldığı ( kpss 2016 ) yılın Ocak ayı itibari ile 35 yaşını bitirmemiş olmak ve 2016 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından lise mezunları için KPSSP94, Önlisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartları aranacaktır.

ÖZEL ŞARTLAR:

Adalet Bakanlığı alımını yapacağı sözleşmeli personel adaylarından aşağıda kadrosuna göre belirtien özel şartları arayacaktır.

Merkez Ve Taşra Teşkilatı için Kadrolar:

Avukat Pozisyonu: Hukuk fakültesini bitirmiş veya buna denkliği olan ve YÖK tarafından onaylı yurtdışı veya yurtiçi yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak ve son başvuru tarihi itibari ile Avukatlık ruhsatnamesine sahip olmak.

Diğer Teknik Hşzmet Personeli ( İstatikçi ) : Bu pozisyon için adaylardan İstatistik Lisans bölümü mezunu olmak.

Şoför: En az lise mezunu veya dengi okul mezunu olmak, E Sınıfı sürücü belgesine sahip olmak nitelikleri aranır.

Destek personeli ( Hizmetli ) : En az Lise mezunu veya dengi okul mezunu olmak.

Psikokog ve Sosyal Çalışmacı: psikolog pozisyonu için Psikoloji lisans mezunu olmak ve Sosyal Çalışmacı için Sosyal Hizmet veya Sosyal Hizmetler lisans bölümlerininin herhangi birinden mezun olmuş olmak.

Adli ve İdari Yargıda Görev Yapacak Pozisyonlar:

Zabıt Katibi: Fakülte veya yüksekokulların bilgisayar bölümü, adalet meslek yüksekokulları, meslek yüksekokullarının adalet bölümü, adalet önlisans programı, adalet meslek lisesi veya diğer lise ya da dengi okulların ticaret veya bilgisayar bölümlerinden mezun olmak, en az lise veya dengi okul mezunu olup, daktilo ya da bilgisayar dersini başarıyla tamamladığını belgelemek veya en son başvuru tarihi itibarıyla Millî Eğitim Bakanlığınca onaylı veya kamu kurum ve kuruluşlarınca düzenlenen kurslar sonucu verilen daktilo ya da bilgisayar sertifikasına sahip olmak.

Mübaşir: Mübaşir pozisyonu için adaylardan en az lise veya dengi okul mezunu olmak şartı aranır.

Şoför: En az lise veya denhi okul mezunu olmak ve En az B Sınıfı sürücü belgesine sahip olmak.

Teknisyen: En az meslek lisesi veya teknik liselerin ilgili bölümerinden mezun olmuş olmak.

Aşçı: En az lise mezunu veya dengi okul mezunu olmak ve Halk eğitim müdürlüklerinin veya diğer resmî kurum veya kuruluşların düzenlediği kurslardan mezun olmak veya ilgili branşta sertifika sahibi olmak şartları aranmaktadır.

BAŞVURULAR:

Söz konusu ilan için adaylar başvurularına 21 Mayıs 2018 tarihi itibari ile başlayabilirler. buna göre başvurular Adli ve İdari Yargı pozisyonları için en geç 11 Haziran 2018 tarihine kadar ve Merkez ve Taşra teşkilatı için en geç 30 Mayıs 2018 tarihine kadar Adalet Bakanlığına yapılması gerekmektedir. Detaylı bilgi almak için aşağıdaki ilanların tam metinlerini inceleyebilirsiniz.

Merkez Ve Taşra Teşkilatı İçin Alım İlanı

Adli ve İdari Yargı için ALım İlanı

Ayrıca Adalet bakanlığı memur alımı ilanlarını devamlı takip etmek için ve gelişen haberleri takip etmek için İŞİN OLSA Mobil Uygulamasını indirerek anlık bildirim alabilirsiniz. İŞİN OLSA Mobil Uyguamasına Buradan Ulaşınız.

Editör: TE Bilisim