Adalet Bakanlığı yıl içerisinde yayınladığı ilanlara devam ediyor. Diğer senelere oran ile bu sene daha fazla personel alımı gerçekleştiren Adalet Bakanlığı Kamu Personeli Seçme Sınavından alınan puanlar ile yapılan Merkezi Atama'da memur alımı yaptığı gibi yıl içerisinde de memur ve personel alımları gerçekleştirmektedir. Alınacak olan personeller hakkında resmi bildiri Adalet Bakanlığının resmi internet sitesi ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Personel Başkanlığı resmi internet sitesinde bulunan duyurular bölümü aracılığı ile kamuoyuna duyurmaktadır. Yeni yayınlanan bildiri ile Adalet Bakanlığı toplam 2 bin 161 sözleşmeli personel alımı yapacak.

Hangi Pozisyonlar İçin Alım Yapılacak

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Personel Başkanlığından yayınlanan bildiri ile Adalet Bakanlığının toplam 2 bin 161 sözleşmeli personel alımı yapacağı duyuruldu. Peki alınacak olan personeller hangi pozisyonlarda çalışacak? Bildiriye göre;

1560 sözleşmeli zabıt kâtibi
445 sözleşmeli mübaşir
148 sözleşmeli teknisyen
8 sözleşmeli kaloriferci

Yukarıda yer alan pozisyonların yanlarında belirtildiği kadar sözleşmeli personel alımı Adalet Bakanlığı tarafından yapılacak. Mesleklere göre aranan nitelikler farklı olarak belirlenmekte olup adayların Kamu Personeli Seçme Sınavına girmiş olması, 70 ve üzeri puan alması gerekmektedir. Nitelikleri ve haber hakkında detayı öğrenmek isteyen adayların aşağıda yer alan resmi bildiriyi incelemesi gerekmektedir.

Resmi Bildiri İçin Tıklayınız
Editör: TE Bilisim