Sağlık Bakanlığı her sene kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere personel alımı yapmaya devam ediyor. Genel olarak alımlar kadrolu olarak yapılsa da yeni düzenlemeler ile Sağlık Bakanlığı da sözleşmeli personel alımı yapmaya başladı. Alınan sözleşmeli sağlık personelleri belirlenen süre boyunca sözleşmeli olarak istihdam ettikten sonra memur kadrosuna geçebilmektedir. Bundan önce ki dönemde 10 bin 827 kişi sözleşmeli sağlık personeli pozisyonunda istihdam etmekteydi. Çalışma süreleri ile bu sözleşmeli personellerin tamamı kadro aldı ve sözleşmeli kadrolar iptal edilmişti.

10.827 Kişilik Kadro Açıldı

Türkiye Büyük Millet Meclisine hükümet tarafından sevk edilen yasa tasarısına göre iptal edilen 10 bin 827 kişilik sözleşmeli sağlık personeli kadrosunun tekrar yürürlüğe getirilmesi istendi. Buna göre eğer yasa onaylanırsa;

İptal edilen 10 bin 827 kişilik sözleşmeli sağlık kadrosu tekrar açılacak ve on binden fazla personel alımı yapılacak. Türkiye Büyük Millet Meclisinde görüşmeler nasıl sonuçlanır bilinmiyor ancak alınacak olan personel sayısı oldukça iyi olduğu düşünüldüğünden dolayı sağlık mezunları çıkacak sonucu büyük bir merakla bekliyor. Eğer kadrolar açılırsa 10 bin 827 sözleşmeli sağlık personeli alınacak ve yapılan anlaşmaya göre bu personellerde belirli süre boyunca istihdam ettikten sonra kadro alabilecek. Kadro aldıktan sonra boşalan 10 bin 827 kişilik boş kontenjanın tekrar doldurulup doldurulmayacağı konusunda ise her hangi bir bilgi yok.
Editör: TE Bilisim