Yüksek Öğrenim Kurumu YÖK akademisyenlere yönelik YÖK-DİL eğitim bursu verecek. 6 aylık dönemlerde yurt dışı yabancı dil eğitime gidecek olan bursiyerler ayda 2 bin 500 Tl eğitim desteği alacaklar. Başvurular nasıl yapılacağı belli oldu.

Dil eğitimi almak isteyen akademisyenlere yönelik olarak çıkartılan YÖK-DİL bursu projesi kapsamında en az 2 ay en fazla ise 6 ay süre ile yabancı dil eğitim fırsatı sunulacak.  Buna göre Araştırma görevlisi, öğretim görevlisi, doktor eğitim üyelerine yabancı dil eğitimi almalarını desteklemek amaçlanıyor. Her yıl olarak 400 akademisyen eğitim almak üzere yurt dışına gönderilecek. Eğitimler 2 ay ile 6 aylık dönemi kapsayacak. 

2 BİN 500 TL AYLIK ÖDEME

Eğitim boyunca toplamda 15 bin Tl'ye kadar destek ödemesi yapılacak. Adayların görev hizmet süresinde 3 yıl olmaları, Devlet üniversitelerinde doktora derecesinde araştırma görevlisi, öğretim görevlisi, doktor eğitim görevlisi olmaları istenilecek. Yabancı dil sınavlarından en fazla 64 en az 50 puan almış olanlar başvuru yapabielcek. Ayrıca başvuru yapacak olan adaylar başvurularını üniversitelere yapmaları gerekecek. Yök yürütme kurulu yurt dışı eğitime gönderilecek olan adayları kurulda görüşerek karar verecek.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim