Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi bu sene almış olduğu karar ile sınav salonlarına adaylar 15 dakika erken girmesini istemekteydi. Normal şartlarda YGS için adaylar 10.00 surlarında sınava başlıyor ve bu süreden birkaç dakika öncesinde salona giren aday gerekli optik formu doldurarak sınavına başlayabiliyordu.

Ancak bu sene Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi almış olduğu karar ile adayların YGS salonlarına 09.45'e kadar girmesi gerektiği ve bu süreden sonra adayların salona alınmayacağını belirtti. Bu süre şartından dolayı binlerce aday sınava katılamadı.

09.45 Koşulundan Adayların Haberi Yok!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin almış olduğu bu karar doğrultusundaa 09.45'e kadar salona alınmayan adaylar YGS sınavına giremedi.
Koşarak okula gelen pek çok aday saatin 09.46 olmasından dolayı da sınav salonlarına alınmadı ve adayların üzüntüsü kameramanların fotoğraflarına yansıdı.

KAPILAR KİLİTLENDİ

09.45 süre koşulundan haberi olmayan pek çok aday ise YGS'ye gireceği binaya 09.45'ten sonra oldukça rahat bir şekilde geldi ancak salon kapılarının kilitli olduğunu görünce adaylar şoka uğradı. 09.45 zaman koşulundan dolayı yine pek çok aday polis, jandarma ve ÖSYM aday kontrol görevlileri ile tartışma yaşadı. ÖSYM'nin almış olduğu 09.45'ten önce sınav salonlarına adayların girmesi kararı ülke genelinde özelikle sosyal medya aracılığı ile tartışılmaya devam ediyor.