12 Mart 2017 Pazar günü yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı bitti ancak halen basından YGS haberleri düşmüş değil. Neredeyse her gün YGS sınavı hakkında yeni detaylar ortaya çıkıyor ve pek çok aday ÖSYM'ye şikayet telefonları yağdırmaya devam ediyor.

Bilindiği gibi YGS'de en çok dikkat çeken konu 09.45 kuralı idi. 09.45'ten itibaren salonların kapıları kapatıldı ve adaylar sınav bloklarına alınmadı. Birkaç dakika hatta sadece saniyeler ile 09.45'i yakalayamayan tüm adaylar YGS'ye giremedi ve Türkiye'nin farklı yerlerinde adaylar okul bahçesinde emeklerinin boşa gitmesinden dolayı göz yaşı döktüler. Adaylar sınavlarının yapılmasını isteyerek Kamu Denetçiliği Kurumuna taleplerini iletti.

KDK'ya Müracaat Ettiler

Yükseköğretime Geçiş Sınavına müracaat eden adaylar YGS'ye saniyeler ile veya birkaç dakika ile giremediğini sınavın normal şartlarda 10.00'da başlayacağını ancak kapıların 09.45'te kapıların kapandığını belirterek bloklara alınmadıklarını söyledi.

Adaylar senelerini vererek YGS'ye hazırlandıklarını ancak ÖSYM'nin çıkartmış olduğu 09.45 kuralından dolayı sınava giremediklerini ve mağdur olduklarını belirtti.

BAŞVURULAR KABUL EDİLDİ

Kamu Denetçiliği Kurumuna yapılan tüm YGS başvurularının incelendiği ve kabul edilen şikayetlerin adalet ve hakkaniyet çerçevesi içerisinde inceleneceğini duyurdu. KDK'nın YGS hakkında aldığı şikayetleri nasıl değerlendireceği bilinmiyor ancak pek çok aday YGS sınavının tekrar edilmeyeceğinden endişelenmektedir.
Editör: TE Bilisim