Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi her sene Mart ayının ikinci haftasında üniversiteye geçiş yapmak isteyen adaylara Yükseköğretime Geçiş Sınavı düzenlemektedir. Bu sınava girecek olan adaylar aylar öncesinden sınav başvurusu yapmaktadır. ÖSYM tarafından yapılan duyuru ile 4 Ocak 2017 tarihinde başvuruların başladığı belirtilmişti. Söz konusu başvurular halen ÖSYM'nin internet sitesi aracılığı ile devam ediyor. Lise son sınıf öğrencileri ya da üniversite okumak isteyen lise mezunlarının tamamı Yükseköğretime Geçiş Sınavına başvuru yapabilmektedir. Başvuru yapan adayların onay ücretini de ödemesi gerekmektedir.

Onay Ücretine Zam Geldi

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi internet sitesi aracılığı ile yapılan başvurularda adaylar Yükseköğretime Geçiş Sınavına gireceği ilçeleri seçebildiği gibi tüm seçenekleri kayıt ettikten sonra işlemlerin onaylanması için ÖSYM'nin anlaşmalı olduğu banka hesaplarına adayın ödeme yapması gerekmektedir. Geçtiğimiz senelerde 55 lira olan bu ücret 2017 yılında 5 liralık zam ile 60 liraya yükseltildi.

https://ais.osym.gov.tr

Başvuru yapmak isteyen adayların yukarıda belirtilmiş olan başvuru adresi aracılığı ile Yükseköğretime Geçiş Sınavına başvuru yapabilir. Başvurular 4 Ocak 2017 tarihinde başladı ve 18 Ocak 2017 tarihinde sona erecek. Bu tarihler arasında adaylar başvuru yapabilir, kayıtlı olan başvurularını güncelleyebilir ve başvuru ücretlerini ödeyebilir. 18 Ocak 2017 tarihinin sona ermesi ile YGS başvuruları da sona erecek ve yeni başvurular kabul edilmeyecektir.
Editör: TE Bilisim