Geçtiğimiz 12 Mart 2017 Pazar günü 2 milyon 300 bine yakın aday yurt genelinde Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi aracılığı ile Yükseköğretime Geçiş Sınavı düzenlendi. Söz konusu sınavda ÖSYM yetkilileri polis ve jandarma ekipleri görev aldı.

Bilindiği gibi ÖSYM adayların kopya çekmemesi için elinden geldiğince görevli sayısını artırıyor ve kopya çektiğini saptadığı adayların sınavlarını iptal ediyor. YGS'de yüksek puan almak isteyen öğrenciler artık akıl almaz kopya yöntemlerine başvurmaya kalkıştı.

ŞANLIURFA DA YAKALANDILAR

Emniyet Genel Müdürlüğünün resmi internet sitesi aracılığı ile yapılan YGS'de kopya olayı hakkında ki açıklamaya göre ekiplerin Şanlıurfa'da ki bazı okullarda öğrencilerin kopya çekeceği haberini aldı ve ekipler olay yerine intikal etti.

Bazı okullarda bulunan öğrencileri olay yerine intikal eden polis görevlileri Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi görevlileri nezaretinde üst araması yaptı. Üst araması sonucunda ÖSYM görevlileri ve polis görevlileri öğrencilerin kullandığı yöntem ile adeta dondu kaldı.

AKIL ALMAZ KOPYA YÖNTEMİ

YGS'de kopya çekmeye çalışan öğrenciler akıl almaz kopya yöntemine başvurdular. Aramalarda 5 kişinin ayakkabı tabanlarına saklamış oldukları telefonlarına bağlı bluetooth ve bu cihazları sabitleyen kol bantları tespit edildi. Yine 4 ayakkabı tabanına gizlenmiş kopya kağıtları da ele geçirildi. Kopya çekecek olan adaylar gözaltına alındı.

Editör: TE Bilisim