Bilindiği gibi Mali Müşavir olmak isteyen adaylar açılan sınav tarihlerinde sınavlara girmekte ve başarılı olmaya çalışmaktadır. Başarılı olan adaylar Mali Müşavirlik pozisyonunda istihdam etmektedir. Resmi Gazete'de yayımlanan bildiri ile Yeminli Mali Müşavirlik sınavında bazı değişiklilerin yapıldığı öğrenildi. Peki neler değişti? Bundan sonra ki Yeminli Mali Müşavirlik alımları nasıl yapılacak?

Sınavlar Ankara'da Yapılacak

Yürürlüğe girilen maddeler hakkında öğrenilen bilgiler doğrultusunda bundan sonra ki sınavların yapılacağı tarihlerde adayların sınava Ankara'da gireceği belirtildi. Aynı zamanda sınav tarihleri hakkında da açıklama yapıldı.

2016/3 Yeminli Mali Müşavirlik Sınavı 26 Kasım 2016 - 5 Aralık 2016 tarihlerinde yapılacak. Sınava ilk kez katılanların 26 Eylül 2016 tarihine kadar ve daha önce katılmışlar ise 7 Kasım 2016 tarihine kadar müracaat etmeleri gerekmektedir.

Yeminli Mali Müşavirlik sınavı konuları hakkında da detaylı açıklama yapıldı. Buna göre sınavlar;

Yeminli Mali Müşavirlik Sınavı;

1) İleri Düzeyde Finansal Muhasebe,
2) Finansal Yönetim,
3) Yönetim Muhasebesi,
4) Denetim, Raporlama ve Meslek Hukuku,
5) Revizyon,
6) Vergi Tekniği,
7) Gelir Üzerinden Alınan Vergiler,
8) Harcama ve Servet Üzerinden Alınan Vergiler,
9) Dış Ticaret ve Kambiyo Mevzuatı,
10) Sermaye Piyasası Mevzuatı,

Yukarıda belirtilmiş olan konular için yapılacaktır. Yine yayımlanmış olan ilanda başvuru için gerekli belgeler başta olmak için tüm detaylar belirtilmiştir. İlanı okumak isteyen adaylar aşağıda ki bildiriyi inceleyebilir.

Resmi Bildiri İçin Tıklayınız

''Söz konusu bildiri memurlar.net sitesinde yayımlanmış olan ilanlar bölümünden alınmıştır.''
Editör: TE Bilisim