Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi bilindiği gibi adaylara dönem dönem olmak üzere Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı düzenlenmektedir. Adayların büyük bir bölümü sonbahar dönemi sınavların zor olduğunu belirterek genel olarak ilkbahar dönemi sınavlara girmektedir.

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS İlkbahar Dönemi) sınav giriş belgelerinin ne zaman açıklanacağı büyük bir merak ile beklenirken Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi aracılığı ile yapılan duyuru sonucu Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı giriş belgelerinin açıklandığı belirtildi.

SORGULAMA EKRANI

https://ais.osym.gov.tr

Yukarıda belirtilmiş olan linki takip edecek olan adaylar YDS İlkbahar seçeneğine tıklayarak Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı sekmesine gidebilir. Buradan adaylar T.C. Kimlik numaraları ve ÖSYM şifreleri ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi internet sitesine girerek sınav giriş belgelerini sorgulayabilir.

SINAV NE ZAMAN

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı giriş belgeleri duyuruldu. Peki sınav ne zaman. Bilindiği gibi sınav 2 Nisan 2017 saat: 10.00'da yapılacak. Adayların ÖSYM'nin bu sene uygulamaya başladığı 09.45 kuralından önce mutlaka salona girmesi gerekmektedir. 09.45'ten sonra adaylar saniyeler ile geç kalmış dahi olsa Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavına alınmayacaktır.
Editör: TE Bilisim