Vakıflar Genel Müdürlüğü diğer kurumlara oran ile daha az personel alımı yaptığı için adaylar tarafından sıkı takip edilenler arasında yer almamaktadır. Ancak personellerin mevkiisinin yüksek olması ve haklarının da yeterli seviyede olmasından dolayı açılan personel alım ilanlarına beklenenden daha fazla aday başvuru yapmaktadır. Vakıflar Genel Müdürlüğü yaptığı duyuru ile müfettiş yardımcısı alımı yapacağını duyurmuş ve bu alım için sınav düzenleneceğini açıklamıştı. Yayımladıkları bildiri ile sınav hakkında bilgi verilirken kurallar hakkında da önemli duyurular yapıldı.

Uyulması Gereken Kurallar Duyuruldu

Vakıflar Genel Müdürlüğünün alacağı müfettiş yardımcısı sınavı 13 Kasım 2016 tarihi ile düzenlenecek ve bu sınav hakkında şimdiden kamuoyunu bilgilendirme amaçlı bildiri yayımlandı. Yayımlanan bildiriye göre sınav kuralları ve sınav esnasında yapılacak işlemler şu şekilde belirtildi;

Buna göre adaylar sınav esnasında gözlemcilerin dediklerini yapmak zorunda, başkasının kağıdana bakan soru soran veya alışveriş yapanların sınavları iptal edilebilir. Gözlemciler gerek duydukları halde oturma planlarında değişiklik yapabilir. Sınav süresi iki saat olarak belirtilmiş durumda ve bu sınav süresi hiçbir şekilde artırılamaz ya da azaltılamaz. Aynı zamanda adaylar ilk 30 dakika ve sınavın son 5 dakikası boyunca sınav salonundan ayrılamaz. Sınav başladıktan sonra 15 dakika gibi bir sürenin geçmesi ile aday sınava alınmaz. Bunun altında ki gecikmeler için aday sınava alınabilir.

Yukarıda ki kurallar başta olmak üzere Vakıflar Genel Müdürlüğü detaylı bir bildiri yayımlamış durumda. Sizlerde sınav kurallarını incelemek istiyorsanız aşağıda ki bildiriyi inceleyiniz.

Sınav Kurallarını Okumak İçin Tıklayınız
Editör: TE Bilisim